Képviselőink

Videók

Kedvenc könyvek

Életrajz

Görög katolikus pap unokájaként, öt fiúgyermek közül a középsőként 1980. április 25-én születtem Budapesten. Közéleti szerepvállalásaim első állomása a Szabó Gábor barátom által vezetett Magyar Ifjúsági Nemzetébresztő Kör (MINK) volt, melynek az Ébredő Nemzedék c. újságját szerkesztettem. A MINK a későbbi Jobboldali Ifjúsági Közösséghez (Jobbik) hasonlóan különböző jobboldali pártok kampányát segítette. Később szintén a civil szférában, az Ifjú Magyarok Egyesülete elnökeként legnagyobb sikerem a 2001-es megjelenésekor hiánypótlónak számító Aktualizált revíziós dalok c. multimédiás CD nonprofit kiadása volt, mely politikai vihart kavart, és aranylemez lett.

Az 1998-as országgyűlési választásokon már a MIÉP egyik kampányfelelőse voltam, majd 18 évesen rögtön beléptem a párt XI. kerületi szervezetébe. A MIÉP parlamenti időszakában az Ifjúsági Tagozat országos elnökévé is választottak, 2002-ben Csath Magdolna kampányfőnökeként tevékenykedtem. A legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy oly sok, a MIÉP-ben végzett munka után szembe tudtam nézni annak és az egész pártnak a hiábavalóságával. Rájöttem, hogy Csurka vakvágányra tolja a nemzeti radikalizmust, ezért a 2003. februári tisztújítás előtt "lázadást szítottam" (ti. a 2002-es, bukott választások után mást javasoltam elnöknek), aminek egyenes következménye volt, hogy "MSZP-s ügynöknek" nyilvánítva kizártak a MIÉP-ből. Az országos küldöttgyűlés jogszerűtlenségei miatt néhány társammal bírósághoz fordultam, mely megkésve bár, de nekem adott igazat: 2005. szeptember 20-án jogerős ítélettel megsemmisítették Csurka újraválasztását. Nem csak ez kényszerítette a MIÉP-et a Jobbikkal kötendő kényszerházasságba, hanem elemzők szerint felélesztette a nemzeti radikalizmust Orbán Viktorék szeptember 26-ai nemzetárulása is, amikor – korábbi ígéreteivel szemben – Románia uniós csatlakozásának 2/3-os határozatát feltétel nélkül megszavazták. Csendben, sunyin próbálták, de látványos demonstrációt tartottam a Parlament üléstermében, a Jobbik első - nem hivatalos - beszédét is elmondva ott, melyet a mai napig a legeredményesebb felszólalásomnak tartok. A MIÉP-pel való, szükséges összefogást a személyes előzmények után is el tudtam fogadni.

Alapítója voltam a Jobbik elsőként megalakult - XI. kerületi - szervezetének, a kezdetek óta párhuzamosan a párt helyi "talpasaként" és országos sajtósaként, szervezőjeként dolgozom. A Jobbik első komolyabb akciója a karácsonyi keresztállítás volt; a missziót én indítványoztam és koordináltam. Később a párt főszervezője, majd szóvivője is lettem, a 2006-os felkelésben azonban egy abban a helyzetben komolynak számító nézeteltérés miatt lemondtam tisztségeimről. A munkát azonban folytattam a Jobbikban: kampányszervezőként és a kreatív csapatban segítettem. 2006-tól a média- és reklámpiacon a Hun Média Kft. ügyvezetőjeként dolgoztam, majd a párt havilapjának tekinthető Magyar Mérce főszerkesztője lettem. 2008-ban Dúró Dórával megalapítottam a Csengey Dénes Könyvtárat a Jobbik belvárosi irodájában.

A politikusbűnözés elleni harcom első komolyabb sikere a 2009. januári ferencvárosi időközi országgyűlési választás előtti jelöltállítások során történt: több nagy csalást is lelepleztem, amit még az ellenséges média is méltatott. Ezután a Jobbik elnöksége az EP-választásokra engem delegált az Országos Választási Bizottságba is. Az OVB-ben Kolompár Orbán cigánypártját értem csaláson, rövid mandátumom alatt rendszerint egyedül harcoltam az egész bizottság ellen. A választás után EP-képviselői sajtóasszisztensként dolgoztam Budapesten.

Alelnökké a párt hatodik születésnapján, 2009. október 24-én választott a Jobbik kongresszusa; az Országos Elnökség tagjaként nagygyűléseink, központi rendezvényeink, valamint a Kreatív Stáb és a közterületi kampányaink felelőse vagyok. A párt programjának terén elsősorban a politikusbűnözés elleni harcot tűztem a Jobbik zászlajára; az országgyűlési választásokon 30. születésnapomon mandátumhoz jutva is ezt a küzdelmet folytatom, valamint az első négy évben a Kulturális és Sajtóbizottságban a Jobbik médiaügyi szakpolitikusaként dolgoztam, a második ciklusomban pedig a Népjóléti Bizottság alelnökeként népesedéspolitikával is kiemelten foglalkozom. Az egyik legaktívabb képviselőként ellenzékből is tudtam sikereket elérni, pl. jórészt folyamatos nyomásomra tiltották meg a politikusi álláshalmozást 2014-től, és sorozatos követeléseimre vonták meg legalább a kommunista kitüntetések után folyósított nyugdíjpótlékokat, illetve végre állami támogatást kaphat a várpalotai Trianon Múzeum és a kiskunmajsai ’56-os Múzeum. Képviselőként sem hagytam fel az utcai politizálással.

"Balhés" közszereplőnek tartanak sokan, holott csak arról van szó, hogy a médiabeli elhallgatásunkat kreatív, látványos fellépésekkel próbálom áttörni. Tiltakozásaimban bátorságra buzdítva elmegyek a jogállamiság határáig, melyet viszont rendszerint pont a rendőrbűnözők lépnek túl, sokszor persze a politikai vezetés utasítására. Ezért mentettek fel a 2006. október 23-ai lecsukásom ügyében is, sőt 2007-ben és 2008-ban két-két további elhurcolásomról állapította meg bíróság jogerősen, hogy azok is törvénytelenek voltak, miközben jogszerűen egyszer sem sikerült előállítaniuk.

A Jobbikban ismertem meg szerelmemet, Dúró Dórát, akit három év pár(t)kapcsolat után, 2008 novemberében feleségül vettem. Akkor költöztünk össze. Szentimrevárosi otthonunk egy 43 négyzetméteres lakás lett, majd félúton a nagycsalád felé, második gyermekünk születésekor a XI. kerület határába, Budaörsre költöztünk egy kertes házba, a babavigyázásban sokat segítő szüleim otthona közelébe. Harmadik gyermekünket 2014 augusztusára várjuk.

Javasolt hírek

A napilap is úgy véli, hogy holokausztbiznisz folyik.

Országos elnökség

Képviselőink