2. Balczó Zoltán

2009-05-13 23:11

[img_assist|nid=6338|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=223]Nyíregyházán születtem 1948-ban. Feleségem ügyvéd, két gyermekünk van, Mátyás újságíró, Dorottya egyetemista. 1971-ben szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgoztam tervező mérnökként. 1975-ben kerültem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára (a felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), ahol ma is dolgozom, főiskolai docensi munkakörben.

Szervezett keretek között 1992-ben kezdtem politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lettem. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjában találtam meg az elkötelezett nemzeti politizálás lehetőségét. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől voltam a tagja, a 2002-es választásokat követően – látva a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását – tisztségemről 2003 februárjában lemondtam, majd tagsági viszonyomat is megszüntettem. 2003 októberében csatlakoztam az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke vagyok.

1994 és 1998, valamint 2002 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes voltam. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátoraként nyílt lehetőségem a határon túli magyarok ügyével közvetlenül foglalkozni.

Szűkebb szakmai területem az oktatásügy és az energiapolitika. A Jobbikon belüli feladataim közé tartozik a szakmai munka és a programkészítés koordinálása, melynek eredménye a www.jobbik.hu/program címen látható.

{B}Balczó Zoltán{/B}

Leadta ajánlóíveit dr. Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje pénteken, kora délután, a Fővárosi Választási Irodán.
A Jobbik évek óta nem kap választ arra a kérdésére, hogy vajon hogyan kíván hozzájutni a miskolci városvezetés a fészekrakók által 2005 óta felhalmozott milliárdos kintlévőségekhez.
Idén is megrendezésre került Szatmárnémeti szívében az immár hagyományosnak tekinthető Partiumi Magyar Napok.
A hírek szerint Magyarországról is több tucat ember állt az ISIS soraiba
Jakab Péter-interjú a legfrissebb Bar!kádban
Mint a jobbikos politikus szerdai újabb sajtótájékoztatóján elmondta, rendkívül szomorúnak tartja, hogy ebben a kérdésben sem Bazin Géza, sem Mellik Béla nem tette meg ugyanezt a tiltakozást.

2014 augusztus