2. Balczó Zoltán

2009-05-13 23:11

[img_assist|nid=6338|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=223]Nyíregyházán születtem 1948-ban. Feleségem ügyvéd, két gyermekünk van, Mátyás újságíró, Dorottya egyetemista. 1971-ben szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgoztam tervező mérnökként. 1975-ben kerültem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára (a felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), ahol ma is dolgozom, főiskolai docensi munkakörben.

Szervezett keretek között 1992-ben kezdtem politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lettem. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjában találtam meg az elkötelezett nemzeti politizálás lehetőségét. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől voltam a tagja, a 2002-es választásokat követően – látva a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását – tisztségemről 2003 februárjában lemondtam, majd tagsági viszonyomat is megszüntettem. 2003 októberében csatlakoztam az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke vagyok.

1994 és 1998, valamint 2002 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes voltam. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátoraként nyílt lehetőségem a határon túli magyarok ügyével közvetlenül foglalkozni.

Szűkebb szakmai területem az oktatásügy és az energiapolitika. A Jobbikon belüli feladataim közé tartozik a szakmai munka és a programkészítés koordinálása, melynek eredménye a www.jobbik.hu/program címen látható.

{B}Balczó Zoltán{/B}

Rengeteg rémhír és tévinformáció terjed az ukrán helyzettel kapcsolatban, ez azt jelzi, hogy az emberek félnek, pánikhangulat van Kárpátalján a magyarság körében.
Andy Vajna, mint a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos 2014-ben több mint 5 milliárd forint feletti összeg felett diszponál – hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.
A Jobbik szociális bankszámla konstrukció létrehozását javasolja, ez az átlagfizetés mértékéig minden állampolgár számára ingyenessé tenné a banki szolgáltatásokat.
A Jobbik kiemelt hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra az állambiztonsági múlt feltárása érdekében.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom nyugdíjpolitikai csoportja megdöbbentőnek tartja, hogy a kormány akár 2030-ig sem hajlandó változtatni a jelenlegi nyugdíjrendszeren, mert azt stabilnak tartja.
Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

2014 július