2. Balczó Zoltán

2009-05-13 23:11

[img_assist|nid=6338|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=223]Nyíregyházán születtem 1948-ban. Feleségem ügyvéd, két gyermekünk van, Mátyás újságíró, Dorottya egyetemista. 1971-ben szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgoztam tervező mérnökként. 1975-ben kerültem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára (a felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), ahol ma is dolgozom, főiskolai docensi munkakörben.

Szervezett keretek között 1992-ben kezdtem politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lettem. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjában találtam meg az elkötelezett nemzeti politizálás lehetőségét. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől voltam a tagja, a 2002-es választásokat követően – látva a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását – tisztségemről 2003 februárjában lemondtam, majd tagsági viszonyomat is megszüntettem. 2003 októberében csatlakoztam az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke vagyok.

1994 és 1998, valamint 2002 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes voltam. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátoraként nyílt lehetőségem a határon túli magyarok ügyével közvetlenül foglalkozni.

Szűkebb szakmai területem az oktatásügy és az energiapolitika. A Jobbikon belüli feladataim közé tartozik a szakmai munka és a programkészítés koordinálása, melynek eredménye a www.jobbik.hu/program címen látható.

{B}Balczó Zoltán{/B}

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a mai napon leadta a Nemzeti Választási Irodán az európai parlamenti választási induláshoz szükséges ajánlóíveket, mintegy 38 ezer aláírást és jelöltjeinek listáját.
A Jobbik minőségi munkahelyteremtéssel, a szakképzés piaci viszonyokhoz történő alakításával és otthonteremtéssel állítaná meg a fiatalok elvándorlását.
Ha Horn Gyula még élne, Biszku Béla mellett volna helye a vádlottak padján.
Amint ősszel a Jobbik átveszi Miskolc irányítását, csak azok a szülők számíthatnak támogatásra, akik a társadalom elvárásainak megfelelően nevelik gyermekeiket.
A Jobbiknak nem tartozik elődleges céljai közé Magyarország Európai Unióból való kilépésének kezdeményezése.
Bemutatta a Jobbik EP-listáját Vona Gábor a nemzeti párt elnöke.

2014 április