Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Pest megyei Csörögön egy szórakozóhelyen múlt héten brutális támadás történt, kis híján megismétlődött a Cozma-gyilkosság, az elkövetők azonban azóta is szabadlábon vannak.
Engedje meg, hogy ezekben a napokban minden jó érzésű magyar ember nevében kifejezzem az Ön népe felé együttérzésemet és fájdalmamat. Ami most Gázában történik, maga a gyalázat.
A Jobbik felháborodva fogadta a hírt, miszerint a kormány csak jövőre forintosítaná a hitelkárosultak tartozásait és kártalanításuk egy részét is akkor foganatosítaná.
Időskori sajátosság az, hogy idős emberek félnek kimenni az utcára Magyarország egyes településein – emlékeztetett Pintér Sándor belügyminiszter szavaira Mirkóczki Ádám.
Ukrajnában most polgárháború zajlik, Magyarországnak és a magyar kormánynak az lenne a kötelessége, hogy ennek káros hatásaitól megvédje a kárpátaljai magyar közösséget.
A Jobbik ma este béketüntetésre hívja mindazokat, akik elítélik az ártatlan palesztin lakosság ellen alkalmazott izraeli agressziót - mondta Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője.

2014 július