Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szeptember 13-án Gyergyószárhegy mellett, az 1658-as, tatárok feletti székely győzelemnek emléket állító Tatárdombon nyitotta meg az idei tanévet.
A végrehajtások szüneteltetése nem megy egycsapásra, hiába írja ezt elő már két hónapja egy elfogadott törvény.
A képviselőjelölt szerint jól látható, hogy a miskolciak jelentős hátránnyal indulnak a saját városunkban a Fidesz holdudvarral szemben, legyen szó városüzemeltetésről, vagy sörfesztiválról.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a baloldal szétesése miatt egyre egyértelműbb, hogy a Jobbik lett Magyarország legerősebb ellenzéki pártja.
Minderről Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az elmúlt 25 évben a Fidesz és az MSZP eljátszotta az emberek politikába vetett bizalmát.
Erzsébetváros polgárai csak két erő közül választhatnak október 12-én: szavazhatnak az Ingatlanos Koalícióra vagy a Jobbikra.

2014 szeptember