Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A fenti címmel tartottak sajtótájékoztatót a Jobbik debreceni önkormányzati képviselői, Herpergel Róbert és Ágoston Tibor.
Az elmúlt időszakban újra és újra felbukkan a sajtóban az ún. dugódíj kérdése, melynek tervezett kivitelezésével kapcsolatosan számos pletyka kering.
A Jobbik olyan szankciórendszert alakítana ki, ami védi a hazai gazdasági szereplőket és a korrupció írmagját sem tűri meg.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Jobbik a felsőoktatási intézmények felé a kancellári rendszerrel kapcsolatban.
A sikeres pályázatairól ismert jobbikos Tiszavasvári szeptemberig jelentős fejlődésen esik át, a 450 milliós támogatásból most kezdenek építkezni.
Karcag legszomorúbb éjszakáin van túl, ugyanis már a háromszázat is meghaladja a károsultak száma, akiknek több milliárd forintjával vált köddé egy pénzügyi befektető.

2015 április