Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Varga Dániellel, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnökével Csepregen végeztünk önkéntes munkát.
Orbán Viktor hétfőn azt mondta, hogy nem szereti a sunyiságot.
A Pest Megyei Közgyűlés pénteken tárgyalta a megyei rendőr-főkapitányság éves beszámolóját.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szokásos évi beszámolóját Dr. Mihály István r. dandártábornok, megyei főkapitány tartotta a Megyeházán.
Ismételten bebizonyosodott, hogy az Európai Unió csak a multinacionális vállalatok érdekében hajlandó fellépni az Orbán-kormány korrupciós túlkapásaival szemben.
Ma van a nemzetközi kábítószer-ellenes világnap, amelynek apropóján egy folyamatosan súlyosbodó problémára kell felhívnunk a figyelmet.

2015 június