Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Bemutatta a Jobbik EP-listáját Vona Gábor a nemzeti párt elnöke.
A Jobbik támogatja a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását, hiszen a magyar föld védelme a nemzeti párt számára elsődleges kérdés.
A Jobbik üdvözli a felsőoktatási szakmai gyakorlatok terén felvetett módosítási javaslatot, melyet a napokban kezdeményezett négy szakszervezeti szövetség közösen.
Hosszú hónapok óta szinte valamennyi közgyűlésen szorgalmaztuk az alkalmatlan vezérigazgató azonnali menesztését.
Nem unióellenes a Jobbik, és az európai parlamenti választásra is pozitív kampánnyal készülnek.
Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót hétfőn a Jobbik Békéscsabán.

2014 április