Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik határozottan elutasítja Szaúd-Arábia katonai beavatkozását Jemenben.
Milliárdos állami támogatással megnyílt Miskolcon Wicha József nagyvállalkozó fűrészüzeme, miután a szomszédban lévő állami fűrészüzemet leépítették.
Volner János beidézte Szijjártó Pétert és Matolcsy Györgyöt a Vállalkozásfejlesztési Bizottság ülésére Quaestor-ügyben, ám egyikük sem jelent meg.
A Magyar Gazdák és Polgárok Pártja az április 12-i időközi országgyűlési képviselő választáson a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost támogatja.
A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyenek lépéseket a bérdiplomák felszámolása érdekében, és szigorítsák az erre vonatkozó jogszabályokat.
Előterjesztést nyújtottam be a Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésére a vezeték nélküli internet (WIFI), mint a budapestiek számára díjmentesen elérhető szolgáltatás biztosítása érdekében.