Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A BKV önmagában nyereséges buszüzletágának kiszervezését továbbra is határozottan elutasítjuk.
A Jobbik a konfliktus kirobbanásának percétől fogva határozott fellépést szorgalmazott a kárpátaljai magyar közösség védelmében
Összeborult a Fidesz, az MSZP és a PM Zuglóban. Czeglédi János, a Jobbik helyi képviselője szerint megszületett az ország első, nyílt nagykoalíciója.
Facebookon cáfolta a vele kapcsolatos vádaskodásokat Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik veszprémi jelöltje.
Alibimunkák helyett mezőgazdasági tevékenységet is végezhetnének a munkások, így javulhatna az önellátóság - véli a Jobbik.
Január 23 egy ideje a Magyar Kultúra Napja.

2015 január