Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője és Varga Zoltán Péter, a párt dunakeszi elnöke a mentők hatékony védelmére vonatkozó javaslatról tartott sajtótájékoztatót.
Rengeteg rémhír és tévinformáció terjed az ukrán helyzettel kapcsolatban, ez azt jelzi, hogy az emberek félnek, pánikhangulat van Kárpátalján a magyarság körében.
Andy Vajna, mint a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos 2014-ben több mint 5 milliárd forint feletti összeg felett diszponál – hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.
A Jobbik szociális bankszámla konstrukció létrehozását javasolja, ez az átlagfizetés mértékéig minden állampolgár számára ingyenessé tenné a banki szolgáltatásokat.
A Kormány tegnapi ülésén hozzájárult, hogy a Fővárosi Önkormányzat a hármas metró felújítására hitelt vegyen fel, így a kormány hosszú évekre eladósítja Budapestet, és vele együtt minden lakóját.
A Kormány tegnapi ülésén hozzájárult, hogy a Fővárosi Önkormányzat a hármas metró felújítására hitelt vegyen fel.

2014 augusztus