Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Ajánlott videók

Arra kérték őket, hogy nyilatkozzanak: nem voltak titkos információik a brókerbotrányról, és nem mentették ki pénzüket még mások előtt. Nem reagálnak.
Petro Porosenko ukrán államfő néhány nappal ezelőtti egy díjátadón kijelentette: Ukrajnában csak az ukrán lesz állami nyelv.
A Jobbik kontraproduktívnak, szakmailag elhibázottnak és veszélyes precedensnek tartja a kötelező holokausztkurzus bevezetését a felsőoktatásban.
2015. május 12-én reggel a Rákóczi híd budai hídfőjénél meghibásodott az 1-es villamos egyik szerelvénye.
Volner János, a Jobbik alelnöke három részes sorozatban foglalja össze a nemzeti-radikalizmus által bejárt utat, a Magyar Gárdától a néppártosodásig.
A kormány a mai zárószavazáson lesöpörte az asztalról az ápolók valódi megbecsülésének visszaállításáról szóló, a Jobbik által beterjesztett országgyűlési határozati javaslatot.

2015 május