Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik mély megrendüléssel fogadta az ismert költő, író, Szentmihályi Szabó Péter halálhírét.
Jelentős szavazati előnnyel szerezte meg a polgármesteri címet a Jobbik által támogatott, de függetlenként működő Nagy Tibor. Interjú.
Vadkamerát helyez ki Lyukóvölgybe a Jobbik, azzal a céllal, hogy védjék a telektulajdonosok még megmaradt értékeit.
A Jobbik arra kéri a Fideszt, hogy viselje kellő alázattal, ha választók másban látják településük jövőjét és pártállástól függetlenül fogjon össze az emberek érdekeiért.
A miskolci területi választási bizottság ózdi polgármester-választást megsemmisítő döntése utólag megkonstruált dokumentumokon, hamis vallomásokon alapul.
Vona Gábor a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kihelyezett frakcióülésen miben egyeztek meg a Jobbik 2018-ig tartó politikai stratégiájával kapcsolatban.

2014 október