Hamis MSZP-szlogenek

2006-02-25 18:59

Az MSZP kampány fő szlogenje: igazságosság, bátorság, biztonság. Február 22-én Karcagon volt lehetőségünk ezt megtapasztalni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom két alapszervezete úgy döntött, megnézi a miniszterelnök bevonulását a Déryné Művelődési Házba. Az esemény előtt 72 órával engedélyt kértünk, de ezt elutasította a rendőrség, és nem indokolta meg.

Mivel azonban a kampány meghirdetésétől kezdve bármely párt előzetes bejelentés nélkül is megjelenhet bárhol, alkotmányos jogainkkal felvértezve megérkeztünk a helyszínre. Elővettük a magyar zászlókat és elindultunk, hogy találkozzunk kedves barátainkkal. Alig tettünk meg 200 métert, amikor egy marcona úriember odasétált hozzánk és megkérdezte, mit is akarunk itt. Mondtuk, hogy tulajdonképpen csak megnéznék Gyurcsány urat.

A biztonsági főnök következő kérdése aztán tényleg meglepett, mit akarnak azokkal a zászlókkal? Mondtuk, hogy Magyarországon vagyunk, ez pedig egy magyar zászló, illetve egy Árpád-sávos, ami ősi jelképünk. Az illető úr nem túl udvariasan ránk rivallt, hogy tegyük el. Majd közölte, hogy felírják az adatainkat. Ez azért érdekes.

Az MSZP által követendő példaként állított USA-ban például még senkit sem akartak bűnözőként kezelni, amiért nemzeti zászló volt nála (összetekerve). Felvették az adatainkat, majd ismét ordenáré módon közölte velünk a biztonságért felelős férfi, hogy ”megmondja nekünk a frankót”: konkrétan, hogy Magyarországon demokrácia van, és szólásszabadság, mindenkinek szabad véleményt nyilvánítani, de mi a 1989:III. tv. szerint a gyülekezést nem jelentettük be 72 órával hamarabb, és nem tehetünk eleget alkotmányos jogainknak. Konkrétan nem bonthatjuk, nem lengethetjük meg a zászlóinkat, (a zászló lengetéshez ugyanis szerinte esemény kell, itt pedig nem volt). Tájékoztatott, hogy menjünk át szépen a másik oldalra, de ha meglátja, hogy a zászlóinkat lobogtatjuk, vagy egy rossz szót is szólunk, bevitet minket, emellé még felvételt is készít rólunk videokamerájával, és 2 évig szükség szerint ezt meg fogja őrizni… És, hogy nagyon szeretné, ha már többet nem kellene velünk foglalkoznia.

Az igazi meghökkenést azonban az keltette mindannyiunkban, amikor egy ételhordóval sétáló hölgyet megállítottak a biztonsági emberek, és a holtra rémült gyalogostól megkérdezték, hogy mi van az ételhordójában. Ezek után, hogy az MSZP kormányzása alatt súlyosan megsértették alapjogainkat, nehezen tudom tolerálni a miniszterelnök elé kiírt igazságosság szót. A bátorságról már nem is beszélve, hiszen az átlag állampolgár hogyan érezhetné magát biztonságban, amikor az ország vezetője fél egy ebédjét hazafelé szállító hölgytől. Vagy egy magyar ember a saját hazájában attól a félelemtől, hogy bezárják 12-72 órára, nem meri a nemzeti jelképet jelentő zászlót nyugodtan lengetni. A biztonság úgy látszik, csak azoknak jár, akik hajlandóak tapsolni és elhinni, hogy ezek a szlogenek igazak.

Mi, akik az alkotmányos jogainkat nem érvényesíthetjük azért, mert a nemzeti értékrendet követjük, vajon mikor érezhetjük úgy, hogy a rendszer igazságos, biztonságot nyújtó, és különösebb bátorság nélkül lehetőséget ad a véleményünk közlésére?

Imre Edina,
a tiszafüredi Jobbik elnökségi tagja

A Jobbik szociális bankszámla konstrukció létrehozását javasolja, ez az átlagfizetés mértékéig minden állampolgár számára ingyenessé tenné a banki szolgáltatásokat.
A Jobbik kiemelt hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra az állambiztonsági múlt feltárása érdekében.
Ezer ember gyűlt össze a budapesti izraeli nagykövetség előtt, hogy tiltakozzanak a Gázában folytatott izraeli agresszió ellen.
Engedje meg, hogy ezekben a napokban minden jó érzésű magyar ember nevében kifejezzem az Ön népe felé együttérzésemet és fájdalmamat. Ami most Gázában történik, maga a gyalázat.
A Jobbik azonnali magyarázatot követel a fenntartható gazdálkodást támogató agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program szeptemberi megszűnésével kapcsolatban.
Miközben a Fidesz és az MSZP demokráciát játszik a választóknak, addig a Miskolc sorsát valóban meghatározó döntéseket a Miskolc Holding zárt ajtói mögött hozzák meg évek óta.

2014 július