A Jobbik nyilvánosságra hozza a 3-as metróvonal műszaki állapotáról szóló dokumentumokat!

A Jobbik november 11-én közérdekű adatigényléssel fordult a BKV felé, kérve az M3 metróvonal infrastruktúrájának műszaki állapotával kapcsolatos dokumentumokat.

Időközben az Országgyűlés elé került egy salátatörvény, amely egyebek mellett lehetővé teszi a közforgalmú vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével közvetlenül összefüggő műszaki adatok - így a 3-as metró műszaki adatainak is - 30 évre történő titkosítását. A törvényjavaslatot december 6-án fogadta el az Országgyűlés, kihirdetését és hatályba lépését követően meg fog nyílni a ma még közérdekű adatok titkosításának lehetősége.
A közérdekű adatigénylésünkre a választ a 30 napos végső törvényi határidő végéhez közeledve megkaptuk.

A dokumentumokban tett megállapítások a 2014 nyarán-őszén végzett felmérések szerinti állapotokat tükrözik.

Úgy gondoljuk, hogy az utasoknak joguk van tudni, hogy min utaznak, éppen ezért itt és most nyilvánosságra hozzuk a 3-as metróvonal műszaki állapotáról szóló dokumentumokat.

Tokody Marcell Gergely
a Jobbik fővárosi képviselője