368. – Búcsúzik a Bar!kád

2017-02-08 12:28

Pörzse Sándor: 368.

Most is úgy búcsúzom, hogy nem adjuk fel. Találkozunk még. Biztosak lehetnek benne, hogy úgy fognak rólunk beszélni, mint a klasszikus viccben, amely a máig is harcoló német alakulatokról szól. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kollégáim és barátaim voltak. Utóbbinak megmaradunk ezután is, kollégák pedig leszünk még. És erről önök is értesülni fognak.

Küzdelem a csendes gyilkossal

Korábban a rendszeres vizsgálat évi 2-3 ezer forintba került háztartásonként, ez most akár a 15-20 ezer forintot is elérheti, ha a családunk biztonsága érdekében évente igényeljük a szolgáltatást – mondta lapunknak Vámos Csaba. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke szerint az, hogy a kormány ingyenessé tette a kéményseprést, csak egy politikai marketingfogás, hiszen a döntések hátterében valójában szakmaiság nem fedezhető fel.

Búcsúzik a Bar!kád

A szerkesztőség tagjainak búcsúüzenetei.

Videojáték, mint profi sport?

Profi sportolók. Legtöbbünknek nem épp a számítógép előtt ülő, videojátékokkal játszó emberek jutnak először eszébe, pedig ez egy nagyon is létező dolog. A videojátékokkal való versenyszerű foglalkozást E-sportnak hívják és az elmúlt pár évben folyamatosan növekvő népszerűségnek örvend.

Minden orvos mellé egy természetgyógyászt!

Régen Kínában addig fizették az orvost, amíg a hozzátartozói egészségesek voltak – tudtuk meg Eőry Ajándoktól, aki a hagyományos kínai orvoslás meghonosítója Magyarországon. A szakember az a típusú ember, aki még saját magáról is lebeszéli a betegeit, ugyanis szeretné őket rávenni, hogy tegyenek önmagukért. Mint elmondta, fel kell térképezni a magyar népgyógyászati hagyományokat, mert a 24. órában vagyunk. Meg kell keresni az utolsó csontkovácsokat, gyógyfűkeverőket, majd hagyni, hogy iskolateremtővé váljanak.

Epilógus

Végül eljött a búcsú napja. Éppen 7 esztendővel ezelőtt indult útjára a Táj-Egység rovat e lap hasábjain. Ez alatt a 7 esztendő alatt 361 írásban utaztuk be a régi szép hazát, hogy annak ezer darabra tört mozaikjait újra összeillesztgessük. Hétről hétre bakancsot húztunk és nekiindultunk, hogy keresztül-kasul bebarangoljuk a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerjük hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken, a Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kísérte végtelen utunkat. Mert az út nem ért véget. Holnap újra el fogunk indulni, és holnapután is…

Köszönjük kedves Olvasóink hűségét! Ígérjük, visszatérünk!

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.

2017 október