Aki másnak vermet ás

2017-06-30 11:01
Visszafelé sült el a Fidesz által indított plakátháború: kiderült, hogy Orbán Viktorék közel feleannyiért kaptak plakátokat a 2010-es választási kampányra Simicska Lajos cégétől, mint most a Jobbik. A kormánypártok mégis a Jobbik – nyilvánossá és átláthatóvá tett - számai között kutakodnak úgy, hogy közben ők továbbra is mindent titkolnak.

Úgy tűnik, Orbán Viktor most valóban óriási öngólt lőtt, hiszen hetek óta olyan vádakkal illették a Jobbikot, amelyekről kiderült, hogy igazából ők maguk követték el. Mint arról tegnap beszámoltunk, sajtóinformációk szerint a Fidesz 2010-ben a Jobbik mostani kampányához mérten csak 58 százalékát fizette ki azonos mennyiségű felületnek, tehát a Simicska-féle plakátok közel feleannyiba kerültek a Fidesznek, mint most a Jobbiknak.

Mégis a Fidesz kiáltott bűnt, majd hozott a gyanú szerint alkotmányellenes törvényt a reklámpiac megváltoztatására. Jakab Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormánypárt a mai napig nem hajlandó válaszolni arra a közérdekű adatigénylésre, hogy a 2010-es kampányban mely cégtől, hány plakáthelyet rendeltek meg, és ezért egészen pontosan mennyit fizettek.

A mostani plakátháború annak a fényében is pikáns, hogy a Fidesz vádaskodásainak áldozata, a Jobbik tételesen elszámolt a „Ti dolgoztok, Ők lopnak!” kampány számaival, mégis egy olyan kormányzati erő támadja, amely ugyanerre nem volt hajlandó.

„Hogy is van ez? Ki az, akit kilóra meg lehet venni?” - tette fel a kérdést a Fideszre utalva a szóvivő, nem felejtve a botrány másik felét sem, miszerint a Fidesz 2010-es kampányadataiból állítólag 1300 plakát elszámolása hiányzik. Ez pedig arra enged következtetni – és Jakab Péter is erre utalt -, hogy akár áfacsalás, illetve „fekete kasszából” való kifizetések is történhettek a Fidesznél.

„Tehát ki az, aki a választási győzelemért akár adót is képes lenne csalni?” - fogalmazott, majd a Jobbik nevében felszólította Orbán Viktort, hogy a lehető leggyorsabban tisztázza magát és pártját a vádak alól, hozza nyilvánosságra a kampányköltségek részleteit, és árulja már el, hogy 2010-ben Magyarországon mennyiért lehetett kormánypártot vásárolni?

Ha Orbán Viktor nem tudja magát tisztázni, azzal elismeri azt, hogy tisztességtelen eszközökkel nyert választást 2010-ben és 2014-ben, és tisztességtelen eszközökkel akar jövőre is hatalomban maradni – közölte Jakab.

Szerinte ha ez így van, a miniszterelnök a hatalomért képes lehet arra is, hogy

- átverje az Állami Számvevőszéket
- adót csaljon
l- ábbal tiporja Magyarország Alaptörvényét
- korlátozza a szólásszabadságot.

A Jobbik követeli, hogy a felmerült kérdésekre „hadoválás helyett” tisztázó válaszokat adjon a Fidesz. A szóvivő kijelentette: a Jobbik a Fidesszel ellentétben nem áll irányítása alatt semmilyen oligarchának, azzal kapcsolatban pedig várják a hatóságok reagálásait, hogy miként bérelhetett a Jobbiknál kétszer olcsóbban a Fidesz plakátokat, és mi a helyzet azzal az 1300 hellyel, aminek nincs elszámolása.

Arra kérdésre, hogy a Jobbik is kedvezményes árakat kapott, közölte: természetes piaci törvény az, hogy nagy tételek rendelésekkor, valamint az üresen álló maradék helyek kibérlésekor kedvezőbb árakat kínálnak a cégek. Ennél sokkal több kérdést vet fel az, hogy a Fidesz 2010-ben miként felezhette meg még ezt a számot is, valamint miért titkolták, és titkolják a mai napig is az adatokat.

alfahir.hu - jobbik.hu

Az észt EU-elnökséghez kapcsolódó, Tallinnban megtartott tagállami bizottsági találkozón ismét kiálltunk hazánk érdekeiért.
A Jobbik szerint a Fidesz négy fő bűnt követett el a nyugdíjasokkal szemben.

2017 szeptember