Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a miskolci rabkórház ellen

2017-01-10 11:18

Amíg a Fidesz elhallgatta volna a rabkórház Miskolcra telepítését, a Jobbik aláírásgyűjtést indít, hogy a lakosság kinyilváníthassa véleményét. Jakab Péter, a párt miskolci frakcióvezetője szerint a megyei kórház a megye betegeit lássa el, ne az ország bűnözőit.

A Jobbik politikusa kedden bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak, hogy a lakossággal együtt tiltakozzanak a Miskolcra tervezett rabkórház ellen. Mint mondta, a Fidesz minden szinten semmibe vette a miskolciakat, borsodiakat: az Orbán-kormány akkor, amikor a lakosság megkérdezése nélkül döntött a rabkórházról, a miskolci városvezetés pedig akkor, amikor a döntést szemrebbenés nélkül letagadta.

Jakab Péter szerint a lakosságnak joga van véleményt formálni, kiket lásson el a jövőben a megyei kórház: az itt élőket, vagy az ország bűnözőit? „Senkinek ne legyen kétsége, ha a rabkórház megvalósul, nem a helyieket fogják soron kívül ellátni, hanem a bűnözőket, akik miatt még hosszabbak lesznek a várólisták. A rabokra jut pénz, a borsodiakra nem” - fogalmazott a frakcióvezető.

A Jobbik képviselői minden hétköznap reggel 8-tól 10-ig a megyei kórház előtt, 16-tól 18 óráig pedig a Búza téri aluljárónál gyűjtik az aláírásokat, aki pedig interneten keresztül szeretne tiltakozni, az a rabkorhaz.jobbik.hu oldalon írhatja alá a Jobbik petícióját, tájékoztatott Jakab Péter.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április