Az emberek elvárják: Az országot meg kell védeni a korrupciótó

2015-12-02 17:47

Pörzse Sándor: Már megint azok a csodálatos jogvédők

Ha meghallom, hogy jogvédő (már annyiszor leírtam), valami miatt ökölbe szorul a kezem. Egészen pontosan azért, mert a közéletben szereplő úgynevezett jogvédők teljesen lejáratták a fogalmat, és valahogy mindig liberális ámokfutást végeznek.

Magvasi Adrián: Lángot gyújtunk és megégünk

Nézzük az adventi várakozás csendjét elnyomó karácsonyi készülődést, és persze az ünnepnek nem erről kellene szólnia, amit a vásári forgatagokban látunk, s bosszantó, hogy a legfőbb gondolata sokaknak a „mi a francot vegyek neki?” és a „miből?” körül forognak, de most nem erről és róluk lesz szó. Hanem azokról, akik egyedül készülődnek az ünnepre, akiknek a várakozás és meghittség csak a magányt erősíti, akik úgy számolják a napokat, hogy tudják, a nagy családi összejövetelek és romantikus együttlétek hiánya csak az év vége közeledtével egyébként is erősödő összegzés mázsás lelki súlyának további terhelését hozza magával.

Szégyellem, hogy belga vagyok

Szégyellem, hogy belga vagyok, mert jelenleg a legfontosabb exportcikkünk a radikális muzulmán terrorizmus – nyilatkozta az N1 Televíziónak Filip Dewinter. A belgiumi szövetségi parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a sok-sok év alatt semmit sem tett Belgium az illegális bevándorlás megakadályozására. Tehát a kormányunk nem egyszerűen felelős, de bűnrészes is abban, ami Párizsban történt. Ezért lemondásra szólítottuk fel a belga kormányt, sőt be is pereltük, és reméljük, hogy meg is nyerjük azt a belga kormány ellen – mondta. A jobboldali flamand politikus szerint ha megálljt akarunk parancsolni a radikális iszlámnak, akkor magát az iszlámot, illetve Európa iszlamizációját kell megállítanunk. Mindig mondom, hogy aki Koránt vet, dzsihadot arat – hangsúlyozta Filip Dewinter. A Vlaams Belang (Flamand Érdek) parlamenti képviselője úgy látja, minden európai jobboldali radikális pártnak egyesíteni kellene erőit, és egyfajta nemzetközi együttműködést kell létrehozni.

Gondolkozz, ne háborúzz!

Bírálatok özönét zúdította magára Ferenc pápa, amikor a genderelméletet kritizálta. A katolikus egyházfő a nemek közötti különbségek eltüntetése helyett a férfiak és nő szövetségének újbóli felfedezését javasolta. Kik és miért sürgetik évtizedek óta a nemek semlegesítését? Hogyan van jelen a gender eszmeiség a hétköznapjainkban? Miért indítottak háborút az anyaság, a gyermekvállalás, az élet ellen a XX. század ideológiateremtő gondolkodói?

A lét a tét

Költséghatékonysági indokok miatt szerveztek ki az állami tulajdonú Malév Ground Handling Zrt.-től több tevékenységet egy magáncég, a BUDPORT Kft. számára tájékoztatta a Bar!kádot a köztulajdonban lévő vállalat tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Kiderült, hogy tart a Malév egyik utolsó leányvállalatának átvilágítása, ennek az eredménye alapján dönthetnek a cég jövőjéről, arról, hogy szükségesnek tartják-e újabb feladatok elvégzésének átadását magáncégeknek. A Malév GH Zrt. jelenleg közel négyszáz embernek ad munkát, a Budapest Airport idén februári rendezvényén az állami cég kapta meg a 2014-es év legjobb földi kiszolgálójának minőségi mutatók alapján odaítélt díját.

Az emberek elvárják: Az országot meg kell védeni a korrupciótól

A Jobbik kezdeményezésére antikkorrupciós vitanapot tartottak november 23-án a Parlamentben, mely idő alatt Simon Gábor és Kovács Béla valószínűleg rengeteget csuklott, ugyanis érdemi egyeztetés és javaslatok helyett a kormánypártok szinte csak ezt a két nevet tudták mantrázni. A vita után egy dolog valószínűsíthető: a Fidesz az „elmúlt nyolc év” folyamatos emlegetése közben még mindig nem vette észre, hogy ők azok, akik lassan hat éve irányítják Magyarországot, számos korrupciógyanús törvényt alkotva.

Egymás hegyén-hátán élnek az emberek

Újabb szomorú adat jelent meg hazánkkal kapcsolatban, egy kutatás szerint Magyarországon túlzsúfoltak a lakások, és egymás hegyén-hátán élnek az emberek.

A „képlékeny félhold”

A szíriai háború és polgárháború szilánkjai a menekült- és migránsválság képében bizony elérték Európát, ezáltal Magyarországot is. Nem beszélve arról, hogy 6000-7000 fő európai országok állampolgáraként harcol Szíriában és Irakban az Iszlám Állam vagy más szélsőséges szervezet soraiban. A szíriai eseményekről viszonylag kevés szó esik a médiában, holott az EU-t megrengető problémák gyökerét Szíriában és Irakban kell keresnünk. Egy, a szövevényes konfliktus megértéshez elengedhetetlen bevezető után a közvetlen orosz légicsapások kezdete óta eltelt csaknem két hónap hadicselekményeit összegzi elemzésében az Iránytű Intézet elemzője.

Elrabolt évek

A Duna Televízió november 16-án 23 óra 50 perckor tűzte műsorára a Csonka Délibáb című hiánypótló játékfilmet. A hortobágyi munkatáborokba telepített családok történeteiről vajmi keveset hallani manapság, pedig az ’50-es évektől kezdve több mint tízezer embert hurcoltak el otthonaikból a kommunisták, és vették el a földjeiket. Lukács József azonos című dokumentumregényének filmváltozata régóta elhanyagolt témát vett górcső alá.

Végig viszik

Hiszek abban, hogy aki becsületes, jó ember, annak – ha nem is azonnal, talán nem egy-két év alatt, de végül – elérhetővé válik egy tisztességes élet. Feladni nem szabad soha, bármilyen nehéz! – beszélt hitvallásáról Szalóczi Ádám, a Nemzeti Hang zenekar frontembere. Az énekes-basszusgitáros szerint a nemzeti rock, de egyáltalán a rock sem kap annyi lehetőséget a médiában, mint amennyire népszerű a műfaj. A Nemzeti Hang egyre nagyobb sikerű önálló koncerteket ad. Az együttes tagjainak nem célja sztárrá válni, viszont annak nagyon örülnek, hogy a visszajelzések szerint sok embernek adnak erőt és kitartást az életükhöz.

Vidám hittel

Tavaly májusban kaptam egy levelet Matyi barátomtól, melynek tárgya csak ennyi volt: Első fejezet. Szívdobogva nyitottam meg az e-mailt, s a levél olvastán éreztem, hogy az írója is szívdobogva várja a választ, a véleményemet. Ez volt a napokban megjelenő Dolce Coma – Attila Collins eszméletlen utazása című regény első öt fejezete. Egy szuszra olvastam el azt a 17 oldalt, hogy aztán napokig a hatása alatt legyek. S ez így volt fejezetről fejezetre. Nagyfogyasztó vagyok irodalomból, de kevés olyan művel találkozom manapság, mely az olvasása után kezd el igazán élni bennem, s nem ereszt. Matyi regénye ilyen. Könnyed stílusú, de nem könnyű tartalmú olvasmány. Azokba a mélységekbe visz, melyekkel előbb-utóbb szembe kell néznünk, hogy megtaláljunk valamit, amire mindannyiunknak szüksége van. Attila Collins vezet minket az úton. – Interjú a Bar!kád munkatársával újonnan megjelenő, második könyvéről.

Szent Miklós püspök

Magyarországon a XIX. század óta minden év december 6-án óriási izgalommal várják a gyerekek a Mikulás eljövetelét. Ma már sokan nem is tudják, hogy napjaink elüzletiesedett „Mikulása” helyett egykor komoly értékek álltak a III-IV. században élt Miklós püspök révén. A később szentté avatott püspök valós történelmi személyként tett az elesettekért és gyermekekért. Az 1945 után a hazánkban hatalomra jutó kommunista vezetés, mint minden egyházi, történelmi kötődésű ünnepünket, ezt is igyekezett semlegesíteni, így lett hazánkban december 6-a Télapó ünnepe.

Barangolások Közép-Bácskában

Telecska-dombja, Csík-ér mente, Közép-bácskai-löszhát – sokféle néven ismeretes Bácsország szíve, ahol legutóbbi tekergésünket befejeztük, de csak azért, hogy azt rögvest folytassuk is, most már a Topolyától északra és keletre eső települések felfedezésével. Mert a vidék löszös hordaléka évezredes titkok őrzője, amelyet elég csak félrefújni kicsit, hogy feltárulkozzon megannyi bánat, megannyi fájdalom és megannyi keserves újrakezdés.

jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október