Híreink

Az Európai Bizottság új elnöke Európa etnikai átalakítása mellett

2014-07-15 16:08
-A +A

Az Európai Parlament néppárti–szocialista–liberális koalíciója Jean-Claude Junckert választotta meg az Európai Bizottság elnökének. Az új elnök egész politikai pályafutása az integráció elmélyítéséhez, egy föderatív Európai Egyesült Államok létrehozásához kapcsolódik. A nemzeti önrendelkezés felszámolásának tervéről árulkodnak programbeszédének a következő megfogalmazásai: „Mondjunk le a nemzeti köldöknézegetésről!”, illetve „A nacionalizmus háborúba torkollik.”

Jean-Claude Juncker az elkövetkező évtizedekben Európa problémáinak megoldását a jogszerű bevándorlás növelésében látja – pozitív példaként Ausztráliát és Kanadát említve –, vagyis Európát a bevándorlók kontinensévé tenné, ezzel alapvetően megváltoztatva az etnikai arányokat. Ugyanakkor említést sem tett az Unió legnagyobb problémájáról, az úgynevezett centrumországok és a perifériaállamok közötti egyre növekvő szakadékról, ami a gazdasági mutatókon túl az emberek munka- és életkörülményeiben is megnyilvánul.

Az Európai Parlament megváltozott összetételére jól rávilágít az Európai Egyesült Államok építését elutasítóknak a jelöltre leadott 250 nem szavazata.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője

Kapcsolódó cikkek


Én arra kérem a képviselőtársaimat, akik a vitában most felszólalnak, hogy döntsük el, most kinek drukkolunk: Magyarorsz

Ajánlott cikkek

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 április