Balmazújváros képviselő-testülete elutasította a közkegyelmet szorgalmazó határozatot

2017-02-16 09:16

Mint ismeretes, Kerepes Város Önkormányzata a közelmúltban elindított egy kezdeményezést, amelynek keretében közkegyelmet adnának a 2006 és 2010 közötti, politikai ellenállásként értékelhető cselekmények elkövetőinek. Az amnesztia Budaházy Györgyre és 16 társára is vonatkozna.

A kezdeményezéshez azóta nemcsak a Jobbik által irányított települések csatlakoztak, hanem fideszes vagy független polgármester által vezetett önkormányzatok is, például Sátoraljaújhely, Kunszentmiklós vagy legutóbb Újpest önkormányzata.

Február 15-én a Balmazújvárosi Képviselő-testület is napirendjére vette a közkegyelmet szorgalmazó határozatot, amelyet Demeter Pál, a Jobbik képviselője terjesztett elő. Végül három képviselő szavazott igennel (2 jobbikos, 1 fideszes), ugyancsak hárman nemmel szavaztak (ketten a Fidesz, egy fő pedig a Célbakísér Civil Szövetség tagja), illetve öten tartózkodtak, dr. Veres Margit polgármester mellett négy fideszes képviselő is, így a javaslatot a testület elutasította.

Portálunk kérdése nyomán Demeter Pál úgy értékelte, hogy a nemmel szavazók voltaképpen a szemkilövetők pártjára álltak, és a képviselő-testület többsége szerint elfogadhatóak a 2006-tal kapcsolatos ítéletek. Hozzátette, hogy ez azért is visszatetsző, mert Balmazújváros jelenlegi városvezetése is a 2006-os események hatására tudta lerakni alapjait.

szebbjovo.hu

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április