A bérfelzárkóztatás lesz a Jobbik legfontosabb témája

2017-02-17 19:45

A Jobbik parlamenti frakciójának a bérfelzárkóztatás kérdése lesz a legfontosabb témája az Országgyűlés tavaszi ülésszakán; mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy az európai uniós népszavazásra irányuló kezdeményezésük sikeres legyen, és Magyarország második legerősebb pártjaként rákényszerítsék Orbán Viktor kormányát, hogy ebben az ügyben érdemi lépéseket tegyen - mondta Volner János frakcióvezető pénteken a Heves megyei Mátraszentimrén.

A párt kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón Volner János ismertette: a Jobbik nemzetközi kezdeményezést indított azért, hogy a magyar munkavállalók bére is közelítsen, és idővel felzárkózzon a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Orbán Viktor kormánya az elmúlt időben ezzel semmit nem kezdett, a miniszterelnök semmilyen nemzetközi kezdeményezéssel, semmilyen előremutató javaslattal nem élt, miközben a magyar emberek jelentős bérkülönbséget tudhatnak magukénak az azonos munkakörben dolgozó nyugat-európai munkavállalókéval szemben - tette hozzá.

Volner János kifogásolta, hogy a kormány úgy kötött stratégiai szerződéseket nyugat-európai cégekkel, hogy több tízmillió forint támogatást adott munkavállalónként, "de soha, sehol nem volt fontos Orbán Viktor kormányának az, hogy előírja a külföldi befektetők részére, hogy a bérfelzárkózás is következzen be".

Az ellenzéki párt frakcióvezetője az olimpiával kapcsolatban is ismertette a Jobbik álláspontját. Volner János szerint ebben az ügyben Orbán Viktor ugyanúgy politikai kudarcot szenvedett, mint a migrációs népszavazással.

"Egy eleve óriási társadalmi támogatottságnak örvendő nyertes ügyet vesztes üggyé tett azzal, hogy az egész ország attól tart, hogy az olimpiát szét fogják lopni a Fidesz-közeli vállalkozók, és ilyen módon óriási anyagi veszteség éri az országot" - mondta.

Hangsúlyozta: bár a Jobbik alapvetően olimpiapárti, de a jelenlegi helyzetben érdemes lenne megfontolni, hogy a kormány és a főváros vonja vissza az olimpiára vonatkozó pályázatot, mert Magyarország népe láthatóan erősen megosztott ebben a kérdésben.

Volner János azt is bejelentette, hogy az értelmiségi holdudvar építésével megbízott, valamint a kulturális és oktatási területen dolgozó Dúró Dóra lemondása után egyhangúlag Gyöngyösi Mártont választották a Jobbik új frakcióvezető-helyettesévé.

Gyöngyösi Márton, aki 2010 és 2015 között már betöltötte ezt a pozíciót azt mondta, a Jobbik a következő időszakban a parlamenti munkában is a 2018-as kormányváltásra fog összpontosítani. A következő évek egyik sorskérdésének nevezte, hogy meg  tudják-e állítani azt a társadalmi leszakadást és elvándorlást, ami 26 év elhibázott gazdaságpolitikája miatt következett be Magyarországon.

alfahir.hu - jobbik.hu

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április