A bérfelzárkóztatás lesz a Jobbik legfontosabb témája

2017-02-17 19:45

A Jobbik parlamenti frakciójának a bérfelzárkóztatás kérdése lesz a legfontosabb témája az Országgyűlés tavaszi ülésszakán; mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy az európai uniós népszavazásra irányuló kezdeményezésük sikeres legyen, és Magyarország második legerősebb pártjaként rákényszerítsék Orbán Viktor kormányát, hogy ebben az ügyben érdemi lépéseket tegyen - mondta Volner János frakcióvezető pénteken a Heves megyei Mátraszentimrén.

A párt kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón Volner János ismertette: a Jobbik nemzetközi kezdeményezést indított azért, hogy a magyar munkavállalók bére is közelítsen, és idővel felzárkózzon a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Orbán Viktor kormánya az elmúlt időben ezzel semmit nem kezdett, a miniszterelnök semmilyen nemzetközi kezdeményezéssel, semmilyen előremutató javaslattal nem élt, miközben a magyar emberek jelentős bérkülönbséget tudhatnak magukénak az azonos munkakörben dolgozó nyugat-európai munkavállalókéval szemben - tette hozzá.

Volner János kifogásolta, hogy a kormány úgy kötött stratégiai szerződéseket nyugat-európai cégekkel, hogy több tízmillió forint támogatást adott munkavállalónként, "de soha, sehol nem volt fontos Orbán Viktor kormányának az, hogy előírja a külföldi befektetők részére, hogy a bérfelzárkózás is következzen be".

Az ellenzéki párt frakcióvezetője az olimpiával kapcsolatban is ismertette a Jobbik álláspontját. Volner János szerint ebben az ügyben Orbán Viktor ugyanúgy politikai kudarcot szenvedett, mint a migrációs népszavazással.

"Egy eleve óriási társadalmi támogatottságnak örvendő nyertes ügyet vesztes üggyé tett azzal, hogy az egész ország attól tart, hogy az olimpiát szét fogják lopni a Fidesz-közeli vállalkozók, és ilyen módon óriási anyagi veszteség éri az országot" - mondta.

Hangsúlyozta: bár a Jobbik alapvetően olimpiapárti, de a jelenlegi helyzetben érdemes lenne megfontolni, hogy a kormány és a főváros vonja vissza az olimpiára vonatkozó pályázatot, mert Magyarország népe láthatóan erősen megosztott ebben a kérdésben.

Volner János azt is bejelentette, hogy az értelmiségi holdudvar építésével megbízott, valamint a kulturális és oktatási területen dolgozó Dúró Dóra lemondása után egyhangúlag Gyöngyösi Mártont választották a Jobbik új frakcióvezető-helyettesévé.

Gyöngyösi Márton, aki 2010 és 2015 között már betöltötte ezt a pozíciót azt mondta, a Jobbik a következő időszakban a parlamenti munkában is a 2018-as kormányváltásra fog összpontosítani. A következő évek egyik sorskérdésének nevezte, hogy meg  tudják-e állítani azt a társadalmi leszakadást és elvándorlást, ami 26 év elhibázott gazdaságpolitikája miatt következett be Magyarországon.

alfahir.hu - jobbik.hu

A baloldali iszapbirkózás újabb fejezete volt
Kakuk Zoltán így fogalmaz a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária öngyilkossági kísérletével kapcsolatban: „kár, hogy túlélte”.

2017 február