Bérunió - Gyöngyösi Márton nyílt vitára hívja Varga Mihályt

2017-08-23 18:35

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője sajnálatosnak nevezte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy sem Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, sem pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még mindig nem értik meg, miről is szól valójában a bérunió célját felkaroló európai polgári kezdeményezés.

A jobbikos politikus - aki a polgári kezdeményezés hivatalos képviselője is - elmondta: ő és Vona Gábor személyesen is egyeztettek a bérunióról Palkovics Imrével, akinek minden háttéranyagot, információt megadtak a kezdeményezéssel kapcsolatban. De ha még mindig nem érti, akkor Gyöngyösi szívesen találkozna vele ismét. Hangsúlyozta: Palkovics szakszervezeti vezetőként nem mehetne szembe a munkavállalók érdekeivel.

„Nem tartjuk jó lépésnek, hogy elutasítsa ezt a kezdeményezést, és ezáltal elárulja azokat, akiknek az érdekképviseletére felesküdött” - jelentette ki Gyöngyösi.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Hír TV Newsroom című szerdai műsorában arról beszélt: fontosnak tartja az olyan kampányt, amely a magyar keresetek felzárkóztatásáról szól, de az aláírásgyűjtéshez országos szakszervezetként nem szívesen csatlakoznának, egyéni kérdés, hogy ki adja majd oda az aláírását.

Gyöngyösi Márton reagált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a Magyar Időkben megjelent szerdai interjújára is. A jobbikos politikus sületlenségnek nevezte Varga kifogásait, amelyek „elképesztő tájékozatlanságról árulkodnak”. Gyöngyösi szomorúnak nevezte, hogy a miniszter a kormánypropaganda sulykolása mellett egy a béruniót célzó fontos és történelmi kezdeményezést lejárasson.

A jobbikos országgyűlési képviselő leszögezte, egy átfogó gazdasági reformról szól a bérunió. Nem adót szeretnének emelni, hanem járulékokat csökkenteni, illetve átalakítani a támogatási és a kohéziós politikát, ami a magyar gazdaság fejlődéséhez, termelékenységéhez, növekedéséhez szükséges, illetve a magyar béreknek az emeléséhez vezethetne.

Gyöngyösi emlékeztetett rá: Varga Mihály három cikluson keresztül volt pénzügy- és nemzetgazdasági miniszter, ilyen minőségben pedig főszerepe van abban, hogy Magyarország az elmúlt 27 évben az olcsó munkaerőre építő, összeszerelő üzemmé züllött.

Ezért a jobbikos politikus nyílt és nyilvános vitára hívja Vargát Mihályt, hogy megvitassák a bérunió témáját.

alfahir.hu - jobbik.hu

Folytatódik a Jobbik plakátkampánya.
A Habony-univerzum talán legprimitívebb terméke, a Ripost nevű fideszes lap ismét jogerősen pert veszített a Jobbikkal szemben a mai napon.

2017 szeptember