Béruniót az igazságosabb társadalomért!

2017-08-12 12:09

Az általában párthűség alapján kinevezett, sokmilliós prémiummal megajándékozott állami cégvezetők fizetése már elérte a nyugat-európai szintet. Az állami vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalók jelentős részének azonban a dolgozói szegénység jelenti a mindennapok valóságát. Az alacsony béreket versenyelőnynek feltüntető Fidesz-kormány hétéves eredményei: a nettó szlovák átlagbérek már lekörözték, az egy főre jutó román fogyasztás pedig beérte a magyar szintet.

Elképesztő cinizmus a vezérigazgatók busás javadalmazása, miközben az alacsony fizetések miatt a MÁV folyamatos munkaerőhiánnyal küszködik, és lassan lasszóval kell fogni a postai kézbesítőt is. Felháborító pofátlanság az állami követeléskezelő vezetőjének 9 millió forintos prémiuma, miközben hitelkárosultak tömegét hagyták cserben az út szélén. Elfogadhatatlan – habár kormánypárti szempontból logikus – a Fidesz házi alapítványát 320 millióval kitömő állami légiirányító cég főnökének jutalma is.

Ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is! A kormánypárti propaganda hazugsága ellenére a Jobbik béruniós kezdeményezése nem a kommunizmus felé viszi hazánkat, hanem egy igazságosabb, élhetőbb és versenyképesebb Magyarország esélyét jelenti.

Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.

2017 október