Cél a bányászat újraindítása

2014-02-03 10:29

Bányászatról, munkahelyteremtésről, a Jobbik országos és helyi programjáról beszélt Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje szombat este Várpalotán.

A Jó Szerencsét Művelődési Ház termében tartott lakossági fórumra összegyűlt hallgatóságot Máté József, a Jobbik helyi elnöke köszöntötte.

Kepli Lajos ismertette pártja programját, mely a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást helyezi előtérbe. Vona Gábor pártelnök szavait felidézve elmondta: „Ha van munka, akkor minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs”

A párt Hét Vezér programja megnevezi azon területeket, melyek segítségével a Jobbik kormányra kerülve beindítaná a gazdaságot, ezzel több százezer új munkahelyet teremtve. A párt az elmúlt 24 év kormányainak munkájával szemben valós megoldásokat kínál a valós problémákra. - hangsúlyozta Kepli, aki kiemelten beszélt a párt bányászati programjáról, mint a várost és környékét érintő egyik legfontosabb munkahelyteremtési lehetőségről.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben szinte teljesen megszűnt a bányászat Magyarországon, holott még sok kiaknázatlan lehetőséget rejt a föld mélye. A bányászat újraindítása a nagyszámú új munkahely létrejötte mellett elősegíti hazánk energiafüggetlenségét is. - emelte ki.

A közbiztonság rendbetétele az ország minden részén sürgető probléma, mely egyre több magyar állampolgárt érint személyesen is. A rendről a belügyminiszter és államtitkára, Kontrát Károly csak beszél, azonban megoldásokat - a rendőrség tényleges megerősítését és a csendőrség felállítását - kizárólag a Jobbik kínál ezen a területen is - hangzott el a fórumon.

Hozzászólói kérdésre szóba került az Európai Unió is. A Jobbik kormányra kerülve népszavazást kezdeményez, ahol az ország lakossága döntheti el, kívánnak-e továbbra is tagjai maradni a rendszernek, vagy az önálló nemzetállamot választják.

A képviselő a hallgatóság részéről elhangzott tucatnyinál is több kérdésre, felvetésre válaszolva többek között beszélt a nyugdíjak jelenlegi helyzetéről és jövőjéről, az elmúlt 24 év elszámoltatásáról, valamint a pedofilok és nemi erőszakot elkövetők kémiai kasztrálásáról is.

infopalota.hu - jobbik.hu