A csillagos eget is ellopják

2017-06-17 12:09

Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a Jobbik, hogy miközben közpénzből stadionokra és értelmetlen presztízsberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a természettudományos oktatás háttérintézményei az utolsókat rúgják, mégsem jut a fennmaradásukra elegendő forrás.

Mintegy hárommilliárd forintból teljesen újjávarázsolható lenne a népligeti Planetárium leharcolt épülete és berendezése. Összehasonlítva: az Orbán kabinet az MTK-stadion felújítására hatmilliárd forintot költött, pedig az ott megtartott mérkőzések nézőszáma alatta marad a Planetárium évi százezres látogatottságának. A gyermekek csillagászati ismereteinek bővítésében elengedhetetlenek a Planetáriumhoz hasonló intézmények, melyeket mindenhol a világon állami fenntartásban üzemeltetnek. Mészáros Lőrinc vagyona a tavalyi évben tíz nap alatt gyarapodott akkora összeggel, amiből ez a közel félszáz éves múltú, nagy hírű intézmény megmenthető volna.

Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa a felújításhoz szükséges forrásokat, ne várjanak a Jobbik 2018-as kormányra kerüléséig. Ha ezt nem teszik meg, a nemzeti néppárt ezt a feladatot is ellátja majd helyettük.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

A Jobbik szakszervezetekkel való párbeszéd-sorozatának következő állomásaként a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetségének vezetőivel folytattunk konstruktív egyeztetéseket.
A Jobbik szerint az Alkotmánybíróság (Ab) meg fogja állapítani, hogy a párt plakátkampányát a Fidesz alkotmánysértő módon próbálja felfüggeszteni.

2017 június