Csöbör Katalin lenézi a magyar dolgozókat

2017-09-05 12:25

A Jobbik szerint Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője lenézi a magyar munkavállalókat, amikor „színes-szagos semmi”-nek nevezi a béruniót, ezzel is azt üzenve, a magyarok nem képesek versenyképes teljesítményre.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján visszautasította a fideszes képviselő lekezelő hozzáállását: ahelyett, hogy Csöbör Katalin támogatná a béruniót, azt állítja, hogy Magyarországon sosem látott mértékben nőnek a keresetek, a béruniót pedig „színes-szagos semminek” nevezi. Ezzel azt üzeni, hogy a versenyképes magyar gazdaság kialakítása csak egy blöff, amire nem képesek a magyarok, szemben a nyugat-európai népekkel.

Jakab Péter szerint nem a magyarok teljesítménye, hanem Fidesz-kormányzás az, ami blöff: „hazugságok halmaza, amiből csak a hazudozó politikusaik élnek meg nyugat-európai szinten, miközben a magyaroknak marad a rabszolgabér”.

Hozzátette azt is: az eddigi magyar gazdaságpolitika, amely az olcsó munkaerőre épített, zsákutca, ami elől Miskolcról 11 év alatt 23 ezren menekültek el. Itt a lehetőség, hogy a bérunióval ne csak az árak, hanem az életszínvonal is felzárkózzon a nyugati szintre, hiszen 2004-benezért csatlakozott Magyarország az unióhoz. „Bár lehet, hogy a Fidesz szerint ez is csak egy blöff volt, a népnek jogos elvárása, hogy a bérfelzárkózás végre megvalósuljon, ezért is írják alá nagyon sokan a béruniós kezdeményezést” - közölte a Jobbik politikusa. Végezetül jelezte: várja Csöbör Katalin aláírását is, miután elolvasta, mi is az a bérunió, ezt ugyanis eddig láthatóan nem tette meg a Fidesz képviselője.

Jobbik Miskolci Alapszervezete

Folytatódik a Jobbik plakátkampánya.
A Habony-univerzum talán legprimitívebb terméke, a Ripost nevű fideszes lap ismét jogerősen pert veszített a Jobbikkal szemben a mai napon.

2017 szeptember