Egyenlő bánásmódot követel a Jobbik

2017-10-09 08:27

A Jobbik szerint felháborító és igazságtalan az a diszkrimináció, ami alapján a most bevezetett diákhitelre vonatkozó kedvezmény csak a nőknek szól és teljesen kizárja ez alól a férfiakat. A kormány intézkedése teljesen lenézi a férfiakat és csak részben, vagy egyáltalán nem képes kezelni egy létező, a családalapítást és gyermekvállalást súlyosan hátráltató tényezőt.

A határozat alapján jelenleg csupán a nők diákhiteleit érintik a kedvezmények viszont az édesapák diákhitel-tartozása ugyanúgy a családi költségvetést sújtja. Könnyen előfordulhat olyan eset, ahol a női félnek nincs, míg a férjének van diákhitele, így számukra semmilyen kedvezményt nem nyújt az intézkedés. Nem gondol a határozat azokra a sajnálatos esetekre sem, ahol a szülők elválnak, és az édesapa neveli a gyermeket, vagy esetleg a feleség elhalálozik.

A kormány ismét egy átgondolatlan, elkapkodott intézkedést tett le az asztalra, mely súlyosan diszkriminálja a családok tagjait. Úgy tűnik a diákhitel rendszerének teljes reformja a Jobbik-kormányra vár, ahogyan sok más a fiatalokat érintő probléma megoldása is. Amíg a Jobbik kormányon nem tud igazságosan eljárni, addig az ügyben az Egyenlő Bánásmód Hatóságához fordulunk.

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke és Völgyi Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október