A Fidesz hatalma illegitim

2017-08-11 16:33

A Jobbik azt sürgeti, hogy a Fidesz tisztázza a 2010-es választási kampány költségeivel kapcsolatban megfogalmazódott vádakat. Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ha valaki nem tud a kampányban elköltött pénzeivel elszámolni, az választási- és adócsalás, tiltott pártfinanszírozás gyanúját veti fel.

Hozzátette: az eset nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet, mivel nem tudni, használtak-e fel külföldi forrást. "Már nem illiberális, hanem illegitim kormányzást folytat a Fidesz, hiszen választási csalással jutottak 2010-ben hatalomhoz."

A jobbikos politikus - aki az elmúlt 27 év legnagyobb botrányaként jellemezte az ügyet - megismételte: parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, amelynek feladata az lenne, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény, a kormánypárt szabályszerűen jutott-e hatalomhoz és el tud-e számolni a plakátolási pénzekkel. Azt hangoztatta: Orbán Viktor álljon ki és tisztázza a vádakat. Az kevés, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felé elszámoltak, mert a szervezet nem nyomozóhatóság - fűzte hozzá Kepli Lajos, aki szerint mindaddig illegitimnek kell tekinteni a kétharmados hatalmat, amíg nem kapnak válaszokat.

Kepli Lajos kijelentette, hogy a Jobbik 2018-as kormányra kerülésekor ezért is el fogja számoltatni a Fideszt, ugyanis hiába történt évekkel ezelőtt, a különösen nagy összegre elkövetett adócsalás is felmerül, aminek elég magas a büntetési tétele ahhoz, hogy ez a bűncselekmény ne évüljön el.

alfahir.hu - jobbik.hu

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október