A Fidesz ismét hazudott: külföldiek is vehetik az állami földeket!

2015-11-11 19:52

A tegnapi napon a Kormány beismerte, hogy a Jobbiknak végig igaza volt és külföldiek számára is lehetőséget teremt a földvásárlásra Fidesz földtörvénye. Álláspontunk szerint csak nemzeti önfeladásként lehet értelmezni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt rendelet, hiszen a kedden megjelent és a mai nappal hatályosult 1792/2015-ös kormányhatározat úgy módosítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerül a szövegből a "magyar állampolgárságú" kitétel és valamennyi uniós tagállam polgára jogosult lesz a földszerzésre. A sajtó megkeresésére nem is tagadta sem a kormány illetékese, sem az agrárkamara elnöke, hogy ez bizony azt eredményezheti, hogy külföldiek kezébe kerülhet a hétfőn induló liciteken az állami föld.

A Jobbik felszólítja a Kormányt, hogy azonnal állítsa le az állami földek privatizációját és vonja vissza a külföldiek földszerzését engedélyező módosító kormányhatározatot! Amennyiben ezt nem teszi meg, azzal azt is beismerik, hogy a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása, vagyis a magyar emberek érdeke.

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő

jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október