Ha ez a Btk-szigorítás, akkor milyen lehet az enyhítés?

2014-03-05 12:51

Noha a Fidesz a 2010-es választások előtt még szigorú büntetést ígért az emberi élet és a tulajdon elleni bűncselekmények elkövetőinek, mostanra ez is puszta ígéret maradt. Az új Büntető törvénykönyv szerint a brutális gyilkosok hónapokkal vagy akár évekkel hamarabb is szabadulhatnak a börtönből – hála a Fidesz „szigorításának”. A kétharmados kormánypárt ráadásul oly mértékben megkötötte az igazságszolgáltatás kezét, hogy a bíró akkor sem tekinthet el az enyhítéstől, ha az akár az ő, akár az egész társadalom természetes igazságérzetét súlyosan sérti.

Ha a Jobbik a választásokon kellő mértékű felhatalmazást kap, akkor azonnal vissza fogja vonni ezt a dilettáns törvényi szabályozást. Egy Jobbik-kormány alatt a brutális, köztörvényes bűnözők nemhogy nem szabadulhatnának korábban, hanem életük végéig önfenntartó börtönben maradnának, ahol nemcsak fogva tartásuk költségeit, hanem az áldozataik családjának járó kártérítés összegét is meg kellene termelniük.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

jobbik.hu