Ha nem nyilvános a közpénzről szóló szerződés, ne is legyen érvényes

2017-01-10 16:20

Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy határozati javaslatot nyújtanak be erre vonatkozóan a parlamentnek. Ebben a sarokpontokat határoznák meg a kormány számára, a részleteket - például hogy legyen-e összeghatár - pedig a Ház vitatná meg.

A jobbikos politikus egy automatizmust hiányolt, szerinte ma több esetben a sajtó és az ellenzék sem tudja, milyen szerződéshez szeretne hozzáférni, legfeljebb a "jéghegy csúcsát tudja megcsócsálni". Szóvá tette azt is, hogy sok esetben visszautasítják az adatok kiadását.

Értékelése szerint egy ilyen érvényességi feltétel esetén mindenkinek érdeke lenne a nyilvánosságra hozatal. Staudt Gábor egy internetes felület működtetését várja a kormánytól, s amennyiben azon nem jelenik meg egy közpénzt érintő szerződés, az meg nem kötöttnek minősülne.

Az MTI kérdésére megerősítette, hogy 2015-ben már volt hasonló javaslata, amelyet akkor nem fogadtak el, most azonban egy fél ciklus eltelt és szavai szerint sokkal rosszabb lett a helyzet, így újra aktuálissá vált a kérdés.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Fidesz képviselői háromszor szavazták le a miskolciak fizetésemelését, a sajátjukét viszont elsőre megszavazták.
Vona Gábor Facebook-bejegyzése Orbán Viktor miniszterelnök mai viszontválaszáról

2017 február