Ha nincs munka, akkor semmi sincs!

2014-02-28 17:14

Bemutatta a Jobbik, mely területeken lehetne munkahelyeket teremteni. Volner János sajtótájékoztatóján szemléltette, hogy a Hét Vezér Terv mindegyike tartalmaz munkaerőpiaci reformtörekvéseket.

A Jobbik alelnöke leszögezte: ha munka van, minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs - ezen a vonalon mozog a Hét Vezér Terv is. A Jobbik termeléstámogató adórendszert vezetne be az egykulcsos adó helyett, így nem a gazdagokat gyarapítanák csak az igazságtalan egységes adókulccsal - kezdte Volner János.

Mint elmondta, a burjánzó korrupció és baráti oligarchák helyett átláthatóság kell és a politikusoknak dupla büntetés a bűncselekményekért, ahogy a Jobbik számos alkalommal hirdette.

A vélt versenyképességről úgy nyilatkozott, hogy az egész az olcsó munkaerőre épül, amit a külföldi multik ki is használnak. Volner János kiemelte, hogy ők csak azon cégekkel fognak megállapodásokat kötni, akik hajlandóak a kellő bérfejlesztésre is.

A termőföldekkel kapcsolatban az alelnök arról beszélt, hogy a magyar termőföldet a kistermelők és családi vállalkozások kezén kell tartani a zsákmányoló óriáscégek és zöldbárók helyett. Mint elmondta, az ország elvesztett félmillió munkahelyet a mezőgazdaságban, amit vissza kell szerezni, és ezáltal a nyugati piacokon is visszaszerezhetjük helyünket.

A lakásépítési kvóta is kevés, a szükséges negyvenezer helyett csupán 8-9 ezer lakás épül évente, pedig ez is munkahelyeket teremtene, és jobb állapotú lakásokba is tudnának költözni az emberek.

A bányászati szektor jelentős része megszűnt - folytatta Volner János -, pedig rengeteg szén van, amit ki lehetne termelni, és tízezres nagyságrendben biztosítana állást az embereknek a bányászat újraélesztése.

Vízerőművekre is szükség van, ezért duzzasztógátat kell építeni a Duna, Tisza és Dráva mentén is - szögezte le az alelnök. Ezáltal többek között megújuló, zöld energiához jutna az ország. Az atomerőmű bővítését a Jobbik támogatja, ám nem a részleteket eltitkolva, hanem átlátható módon intézve, hogy a korrupció gyanúja se merüljön fel.

Bővítenék az egészségügyi ellátásokat is, kihasználva Magyarország adottságait - hévízek, gyógyvizek -, ezek külföldi vásárlóerőt csábítanának ide, majd a profitot az egészségügy fejlesztésébe lehetne visszaforgatni - magyarázta Volner János.

Végül az infokommunikáció fejlesztésére is kitért: a magyar szakembergárda jelentős része külföldön kamatoztatja tudását, ezért a szürkeállomány hazacsábítása kiemelt feladat, továbbá kutatóközpontokat kell építeni, ami által high-tech központ létesülhet Magyarországból.

alfahir.hu