Honnan tudja a Fidesz, hogy melyik telefonszám lesz a nyugdíjasé?

2017-08-30 08:01

A Jobbik válaszokat vár a Fidesz telefonos kampányáról - közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Értékelése szerint a kormány hazugságra épülő telefonos kampányt folytat, amelynek a célja a Jobbik lejáratása.

Mint mondta, arra vár választ, hogy az akciót milyen pénzből finanszírozzák és milyen adatbázis alapján folytatják.

Szilágyi György jelezte: közérdekű adatigényléssel fordult a miniszterelnökhöz, amelyben egyebek mellett arra kíváncsi, milyen összegre kötöttek szerződést és használtak-e közpénzt. A jobbikos politikus elmondása szerint a szerződések megküldését kérte és arra is választ kért, hogy a párt rendelkezik-e a hazai nyugdíjasok teljes adatbázisával.

Arra a felvetésre, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója aznap már elmondta, hogy még nincs végleges költségvetés, az adatbázis pedig a szimpatizánsok megadott adataiból áll, azt válaszolta: számára ez nem kielégítő és tud olyanról, aki szerinte nem jelentkezett fideszes adatbázisba.

Kérdezték arról is, hogy Vona Gábor pártelnök az előző nap leszögezte, szerinte nincs miért bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól. Szilágyi György megismételte, hogy szerintük nem a Jobbiknak, hanem a Fidesznek kell bocsánatot kérnie. Azt mondta: a Jobbik elnöke nem a nyugdíjasok egészéről beszélt, hanem arról, hogy van egy olyan jelenség, "ami a Fidesznek köszönhetően sajnos a nyugdíjasoknál jött ki leginkább, de ez a fiatalokra, a középkorúakra és mindenkire vonatkozik".

alfahir.hu - jobbik.hu

2017 december