Így biztosítaná a megélhetést a Jobbik

2014-02-19 16:21
A párt szerint a létbiztonság elérése, a több, jól fizető munkahely megteremtése, valamint a magyar termelői szektor talpra állítása és megerősítése a legfontosabb gazdaságpolitikai feladat.

A rendszerváltás óta eltelt 24 évben elveszett egymillió munkahely, leépült a magyar mezőgazdaság és szinte teljesen megszűnt a magyar ipar. Kevesek – elsősorban a politikusokkal szoros kapcsolatot ápoló vállalkozók – meggazdagodtak, miközben több millióan elszegényedtek - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Volner János.

A Jobbik alelnöke szerint a létbiztonság elérése és a több, jó fizető munkahely megteremtése, a magyar termelő szektor talpra állítása és megerősítése a legfontosabb gazdaságpolitikai feladat. A Jobbik választási programja éppen ezért hét nagy gazdaságfejlesztési terv megvalósítására épül, melyek több százezer munkahelyet hoznak létre.

A korrupciót fel kell számolni

Fel kell számolni az éves szinten 400 milliárd forintos közvetlen kárt okozó korrupciót, aminek a megerősödésében a Fidesznek és a baloldalnak egyaránt komoly szerepe volt. A korrupció miatt nem a versenyképes vállalkozások jutnak állami, önkormányzati megrendelésekhez, hanem a politikusokkal összejátszók - mondta a politikus.

A kereskedelemben és a szolgáltatóiparban az anyaországban elérhető bérek minimum 80 százalékát kelljen kifizetniük a munkáltatóknak munkabérként! - javasolta Volner, majd hozzátette: ha ez nem tetszik nekik, a a kereskedelmi és szolgáltatóipari multik nyugodtan elmehetnek, átveszik a helyüket a magyar vállalkozók.

A Jobbik szerint öt százalékos áfakulcsot kell bevezetni az alapvető élelmiszereknél, a rezsiköltségeknél és a gyermekneveléshez szükséges termékeknél.

A devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításával és az indokolatlanul megemelt kamatok visszavágásával véget lehet vetni a devizahitelesek adósrabszolgaságát.

A több százezer közmunkással nem napocskát és hópelyhet kell rajzoltatni, hanem értelmes, termelő munkát kell számukra biztosítani, elsősorban a mezőgazdaságban és az újjáépítendő élelmiszeriparban. Ez – a tevékenység gazdasági hasznából eredően – eleve magasabb jövedelmeket eredményez - véli a politikus.

A magyar gazdasági szereplőket kell helyzetbe hozni

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint be kell fejezni a multik egyoldalú kedvezményezését a magyar kkv-kkal szemben, mert ez tönkreteszi a termelő munkát végző magyar vállalkozásokat, a közbeszerzéseknél pedig – más, európai országok sikeres gyakorlatát átvéve – gondoskodni kell a hazai gazdasági szereplők, különösen a magyar termelők kedvezményezéséről és helyzetbe hozásáról.

A nemzeti párt szerint ki kell egyensúlyozni hazánk egyoldalú EU-függését a keleti gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzésével és létre kell hozni a gazdasági együttműködésben a lengyel-magyar-horvát tengelyt.

Ki kell vezetni a magyar vállalkozókat sújtó extra adókat az adórendszerből (pl. iparűzési adó és építményadó), a versenytársainknak minősülő környező országok szintjére kell csökkenteni az adók mértékét - mondta Volner.

alfahir.hu