A Jobbik évente lehetővé tenné az ingatlanbecsérték megállapítását

2017-09-20 19:28

A Jobbik a jelenlegi három helyett évente lehetővé tenné az ingatlanok értékbecslését - közölte Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte, hogy a parlament év elején módosította a végrehajtási törvényt annak érdekében, hogy bizonyos lakóingatlanokat ne lehessen a forgalmi érték alatt elárverezni. Hozzátette: a jogszabály ugyanakkor becsértéket rögzít kiinduló értékként, ennek megállapítását azonban csak három évente lehet kérni.

Az elmúlt három évben nagymértékben megdrágultak az ingatlanok, s a 3 éve korrekt módon megszabott forgalmi érték és a mai között is óriási eltérés lehet - emelte ki, jelezve: egy évre csökkentenék az újbóli megállapításának idejét.

A jobbikos politikus kitért arra, hogy a parlamentnek benyújtott javaslata azt is tartalmazza: az árverés kitűzése után 3 napig lehessen kérni a becsérték újrafelvételét. Ezt azzal magyarázta, hogy a végrehajtás sok esetben évekig tart, így viszont el lehetne kerülni, hogy akár féláron adjanak el egy ingatlant.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október