A Jobbik képviselői a magyar–horvát határnál tájékozódnak a helyzetről

2015-09-18 17:49

A Jobbik megszakította szegedi frakcióülését, és Vona Gábor vezetésével Morvai Krisztina EP-képviselő, Szabó Gábor pártigazgató, valamint több országgyűlési képviselő személyesen tájékozódik a Beremend, Magyarbóly, illetve a horvátországi Pélmonostor térségében uralkodó állapotokról. A jobbikos politikusok több órát töltöttek a kritikus helyzetben levő térségben, személyesen tapasztalták a horvát hatóságok tehetetlen hozzáállását. Pélmonostorban óriási a káosz, a jobbikosok szeméthegyben úszó migránsszállásokról, vasútállomásokról, benzinkutakról számoltak be.

Személyesen tapasztalták, hogy a horvát hatóságok 10-15 buszt a magyar határ felé irányítottak, ezért felhívjuk a magyar hatóságok figyelmét, hogy Baranya, valamint Somogy lakossága komoly inváziónak lehet kitéve.

Ander Balázs, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Lukács László György és Rig Lajos országgyűlési képviselők jelenleg is a beremendi határállomásnál tartózkodnak. Tapasztalataik szerint a horvát hatóságok Magyarországra akarják kényszeríteni az ott összegyűlt tömeget.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a korábban nagy mellénnyel nyilatkozó horvát hatóságok és állami vezetők Magyarországra akarják tolni a migránsáradatot. Ez a hozzáállás cinikus, a nemzetközi egyezményekkel ellentétes, és egyáltalán nem egyeztethető össze az oly sokszor hangoztatott európai szolidaritás eszméjével.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

jobbik.hu

A hatvani kastélymutyi szép példája annak, hogy a két párt milyen hatékonyan tud együttműködni, ha privatizációról van szó.
A Jobbik mint nemzeti néppárt számára elsőrendű fontosságú természeti kincseink s köztük is a legértékesebb, vizeink megőrzése.

2017 március