A Jobbik a mentőket is segítené

2014-03-04 13:24

A Jobbik elengedhetetlennek tartja a mentők bérrendezését, ezért kiterjesztenék a közösségi közlekedési kedvezményeket az Országos Mentőszolgálat dolgozóira.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az MSZP a közszféra dolgozóinak munkáját bércsökkentéssel, bértáblájuk és illetményalapjuk befagyasztásával, béren kívüli juttatásaik folyamatos kurtításával „ismerte el”. Ugyanakkor hozzátette: a Fidesz folytatta a szférában a bérek és cafetéria csökkentését, politikai tisztogató akcióik részeként teljes foglalkoztatási bizonytalanságot teremtett. A jobbikos képviselő leszögezte: a közszférában áldatlan állapotok uralkodnak, egyáltalán nem lehet megélni a közalkalmazotti bérekből.

A Jobbik garantálja a választási programjában a közszféra bérrendezését, melynek értelmében minden évben az előző évi infláció mértékével emelnék az illetménytábla alapilletményeit, illetve a 2008 óta tartó befagyasztás miatti 30 százalékos reálbércsökkenést kompenzálnák. Bertha Szilvia hozzátette: a cafetéria összegét ágazatonként egyesítenék, differenciáltan megemelnék és kötelező juttatássá tennék, tervezhető életpálya-modellt alakítanának ki a közszféra dolgozóinak.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke hangsúlyozta: elengedhetetlennek tartják a mentősök bérrendezését, rájuk is kiterjesztenék az utazási kedvezményeket. Emlékeztetett rá, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) döntése szerint kedvezményesen vagy ingyenesen vehetik igénybe a főváros közösségi közlekedését szolgálati idejükben a rendőrök, a tűzoltók és katasztrófavédelem dolgozói is.

Varga Zoltán Péter rámutatott, hogy az Országos Mentőszolgálat budapesti dolgozói a keresetükhöz képest nagy összeget, havi több mint 10 ezer forintot költenek közösségi közlekedésre.

Varga Zoltán Péter azt is kilátásba helyezte, hogy megvizsgálják a kedvezmények rendszerét a MÁV és a Volán járatain is, ahol egy kormányrendelet alapján a munkába járás és a hazautazás költségeinek 86 százalékát megtéríti a munkáltató. Azt is át fogják tekinteni, hogy más városokban hogyan lehetne rendezni a kérdést a helyi közlekedésben.

alfahir.hu - jobbik.hu