Híreink

A Jobbik nyomására kap költségvetési támogatást a Trianon Múzeum

2013-10-18 11:31
-A +A

A Jobbik saját sikerének tekinti, hogy a nemrég benyújtott 2014. évi költségvetés tervezetében önálló jogcímen szerepel a várpalotai Trianon Múzeum támogatása. A nemzeti ellenzék részéről Dúró Dóra, Farkas Gergely, Ferenczi Gábor és Novák Előd minden évben javaslatot nyújtott be a támogatás érdekében, ennek köszönhetően már 2011-ben is állami forráshoz jutott a múzeum. Az idei évben sikerült elérnünk, hogy már nincs szükség a jobbikos módosító indítványra, a kormány meghajolt a nyomás alatt, és így működési költségei fedezetére 50 millió forint állami támogatást kap az intézmény.

A Jobbik rendkívül fontosnak tartja ennek az intézménynek a szerepét, hiszen működése – egyelőre egyedüli múzeumként – méltó emléket állít legnagyobb nemzeti tragédiánknak. A Fidesszel ellentétben mi nem ünnepeljük Trianont, hanem gyásszal tekintünk erre az eseményre, és mindent megteszünk, hogy a magyar emberekben fenntartsuk az emlékezést. Ehhez pedig elengedhetetlen a várpalotaihoz hasonló, színvonalas múzeumok, emlékhelyek támogatása, illetve újak létrehozása.

Már megszokhattuk, hogy a Fidesz rendszeresen próbálja saját javaslatként megvalósítani és eladni a korábban az asztalról általuk lesöpört jobbikos programpontokat. Ilyen például a Jobbik által már 2010-ben javasolt rezsicsökkentés, de ez történt ez a Trianon Múzeum támogatása esetén is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönbözt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán

Ajánlott cikkek

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 április