A Jobbik nyomására kap költségvetési támogatást a Trianon Múzeum

2013-10-18 11:31

A Jobbik saját sikerének tekinti, hogy a nemrég benyújtott 2014. évi költségvetés tervezetében önálló jogcímen szerepel a várpalotai Trianon Múzeum támogatása. A nemzeti ellenzék részéről Dúró Dóra, Farkas Gergely, Ferenczi Gábor és Novák Előd minden évben javaslatot nyújtott be a támogatás érdekében, ennek köszönhetően már 2011-ben is állami forráshoz jutott a múzeum. Az idei évben sikerült elérnünk, hogy már nincs szükség a jobbikos módosító indítványra, a kormány meghajolt a nyomás alatt, és így működési költségei fedezetére 50 millió forint állami támogatást kap az intézmény.

A Jobbik rendkívül fontosnak tartja ennek az intézménynek a szerepét, hiszen működése – egyelőre egyedüli múzeumként – méltó emléket állít legnagyobb nemzeti tragédiánknak. A Fidesszel ellentétben mi nem ünnepeljük Trianont, hanem gyásszal tekintünk erre az eseményre, és mindent megteszünk, hogy a magyar emberekben fenntartsuk az emlékezést. Ehhez pedig elengedhetetlen a várpalotaihoz hasonló, színvonalas múzeumok, emlékhelyek támogatása, illetve újak létrehozása.

Már megszokhattuk, hogy a Fidesz rendszeresen próbálja saját javaslatként megvalósítani és eladni a korábban az asztalról általuk lesöpört jobbikos programpontokat. Ilyen például a Jobbik által már 2010-ben javasolt rezsicsökkentés, de ez történt ez a Trianon Múzeum támogatása esetén is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

jobbik.hu