A Jobbik ötpárti egyeztetést kér a büntetőeljárási törvényről

2017-03-20 17:27

A jobbik ötpárti egyeztetést kér a büntetőeljárási törvény módosításának több passzusáról.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: noha a véleményezésre nyilvánosságra hozott tervezetet az igazságügyi tárca jegyzi, azt várják a Belügyminisztériumtól (BM), hogy a vitassa meg a frakciókkal a nemzetbiztonsági és a rendőrségről szóló törvényt érintő passzusokat, köztük a titkos információgyűjtés szabályozását.

Megjegyezte, hogy a módosítás kétharmados parlamenti többséget igényel és a társadalom számára is érzékeny téma, fontos lenne a konszenzus. Ha ténylegesen a bűnmegelőzés, a felderítés hatékonyságának javítása a cél, akkor nem lehet megspórolni az ötpárti egyeztetést - jelentette ki, hozzátéve: a kérdésnek a pártpolitikai csatározások felett kell állnia.

A jobbikos politikus kitért arra, hogy korábban voltak szakmailag megalapozatlan javaslatok, amelyek az egyeztetéseken átalakultak. Példaként a honvédelmi tárca terrorveszélyhelyzetről, mint új különleges jogrendről szóló javaslatát és a BM kommunikációs platformokat is érintő terrorcsomagját hozta.

Mint mondta, minden javaslatot támogatnak, amely szakmai alapú és az ország biztonságára vonatkozik, de semmi olyat, ami lehetőséget ad a mindenkori kormánynak a visszaélésre.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október