Jobbik: Pintér nem alkalmas a belügyminiszteri posztra

2014-07-15 15:49

Időskori sajátosság az, hogy idős emberek félnek kimenni az utcára Magyarország egyes településein – emlékeztetett Pintér Sándor belügyminiszter szavaira Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ez a mondat még felháborítóbb, mint amikor a belügyminiszter azt mondta „jelentem rend van”.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: Pintér Sándor ezzel megalázza az összes idős embert Magyarországon, kijelentése arrogáns és pökhendi stílust takar, hiszen neki pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy hazánk egyes régiójában milyen a közbiztonság helyzete.

Mirkóczki Ádám kiemelte: aki ilyet mond az nem alkalmas a belügyminiszteri tárca vezetésére. A politikus megjegyezte: a „pintéri rendnek” is megvannak a sajátosságai, amely az alkalmatlanságról, hazugságról és pénzbehajtásról szól.

A szóvivő szerint a Belügyminisztérium saját maga cáfolta a közbiztonságra vonatkozó kijelentéseit azzal, hogy hétfői sajtótájékoztatóján Pintér bejelentette, a 24 órás rendőri szolgálatot ki kell terjeszteni és meg kell hosszabbítani.

A Jobbik egyébként a 24 órás rendőri szolgálattal egyetért, de azt gondolja, kiterjesztésének szükségessége mutatja, hogy milyen nagy problémák vannak az ország egyes részein. Mirkóczki Ádám felhívta a figyelmet: nem valósult meg az az öt évvel ezelőtti ígéret, hogy minden településen lesz rendőrőrs, gyakorlatban az sem jelent semmit, hogy papíron mindenhol van körzeti megbízott, ugyanis sok esetben egy-egy rendőrhöz több helység is tartozik.

A Jobbik szerint a személy és vagyon elleni bűncselekmények esetén meghirdetett zéró tolerancia jelenthetné a megoldást, továbbá szükséges lenne a térfigyelő kamerarendszerek kiépítése. A politikus hangsúlyozta: hiányzik egy új rendőrségi törvény, a rendőrök kiképzésének átalakítása.

A Jobbik továbbra is megteszi javaslatait a kormány számára. A párt szerint a kormánynak abba kell hagynia a pökhendi magatartást, szembe kell néznie a valóssággal és hozzá kell kezdenie a rendteremtéshez.

alfahir.hu - jobbik.hu