A Jobbik régi kezdeményezését valósítja meg a végrehajtási törvény tervezett módosítása

2017-03-20 17:15

A Jobbik régi követelése vált valóra azzal, hogy az állam bűnügyi költségekre vonatkozó igényét megelőzné a bűncselekmények áldozatai számára megítélt kártérítés. Ezt a Jobbik évek óta önálló és módosító javaslatok formájában számtalanszor beterjesztette, ez idáig sajnos eredmény nélkül. Természetesen az új büntetőeljárási törvény társadalmi vitájában és a törvény tervezetének ötpárti egyeztetésén is prioritásként kezeltük a kérdést, noha az nem közvetlenül a büntetőeljárási törvény, hanem a végrehajtási törvény módosítását igényelte. Valljuk, hogy az államnak nemcsak joga, hanem kötelessége is megvédeni állampolgárait, és ha ezt elmulasztja, akkor az a legkevesebb, hogy „előre engedi” a kielégítési sorrendben az áldozatot vagy annak túlélő családját.

Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes

Közel egynapos előkészület után került megrendezésre Végegyházán az újabb ingyenes ruha és ételosztási akciónk.
Amíg a Jobbik bérunióval küzd a nyugati bérekért, addig a Fidesz ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony fizetéseket Miskolcon is.

2017 március