A Jobbik senkit nem hagy az út szélén

2017-01-09 20:10

Magyarországon ősztől december végéig csaknem kétszer annyian fagytak meg, mint a múlt tél azonos időszakában – hívta fel a figyelmet Szűcsné Major Ildikó a Jobbik szóvivője az ellenzéki néppárt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a nyolcvan áldozat közül huszonhét a saját otthonában halt meg.

A Magyar Szociális Fórum adatközlése szerint közel száz áldozata van az idei télnek. A Jobbik régóta sürgeti, hogy a tűzifát legfeljebb ötszázalékos áfakulcs terhelje. A párt szerint ugyanis a szociális tűzifa nem elengedő segítség ahhoz, hogy az ilyen tragédiákat elkerüljük. Elképzelésük szerint ilyen módon csökkenthető lenne a műanyaghulladékok illegális elégetése is, tehát kevesebb káros anyag kerülne a levegőbe.

Szűcsné beszámolt arról is, hogy a hétvégén a jobbikos településvezetők személyesen dolgoztak azon, hogy senki ne fagyjon halálra. Nagy Sándor, Recsk polgármestere a rendkívüli hidegre való tekintettel idős és egyedülélő embereket keresett fel. Volt ahol a víz elfagyás miatt segített, volt ahol fát hordott be. Olyan házban is járt, ahol mindössze hét fok volt. Földi István, Kocsord polgármestere befogadóhelyet alakított ki a településen, miközben találtak több lakost, akik fűtés nélkül próbálták meg átvészelni a kemény mínuszokat.

A Jobbik senkit nem hagy az út szélén – hangsúlyozta Szűcsné, aki szerint pártja urizálás és luxuskiadások helyett az emberek mindennapi nehézségeivel foglalkozik nem csak ellenzékben, hanem 2018-ban kormányon is.

alfahir.hu - jobbik.hu

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április