A Jobbik támogatja a köztisztviselők bérkövetelését

2017-07-16 13:49

Az MSZP-SZDSZ kormány által 2008-ban megkötött, szégyenteljes IMF-paktumot a Fidesz mind e mai napig szolgamódon végrehajtja, noha az abból származó kölcsönt már kamatostul visszafizette hazánk. Ezen paktum egyik követelése volt a közszolgálatban dolgozók bérének befagyasztása, s ezért is hagyják az egymást követő kormányok elértéktelenedni a közszolgák fizetését. Ennek a bűntettnek a felelősségét a Fidesz cinikus módon az önkormányzatokra hárítja azzal, hogy azok adóbevételeinek terhére teszi csak lehetővé a bérrendezést.

A Jobbik mióta az Országgyűlés tagja, azóta követeli az azonnali és érdemi bérrendezést, hiszen egy jó állam működőképessége a közszolgálatban állók megbecsülésén múlik.

Tudjuk, hogy a központi költségvetésben megvan a fedezet a béremelések végrehajtására, de azt inkább költi a Fidesz látványberuházásokra és a maffiacsaládok vagyonának gyarapítására. Csak a nagyságrend érzékeltetése érdekében említenénk: az örvendetes módon Magyarországra visszakerült Seuso-kincsekre költött 9 milliárd forintból az összes köztisztviselő bérét 20%-kal lehetett volna emelni ősztől.

2018-ban a Jobbik-kormány megadja a közszolgáknak is a tisztességes megélhetést biztosító keresetet. Addig is köszönjük az érintett munkavállalóknak az áldozatos munkájukat.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Reagálás Orbán Viktor tusványosi beszédére.
A Jobbik szerint egy ilyen volumenű, szombathelyi beruházás Felügyelőbizottságának nem lehet egy olyan ember az elnöke, akit 3 milliárdos költségvetési csalásért tartanak előzetesben.

2017 július