A Jobbik valódi társadalmi szerződést kötne a magyar emberekkel

2017-06-19 07:59
A Jobbik valódi társadalmi szerződést kötne az emberekkel a korrupcióra, az arroganciára és az állandó rögeszmés háborúskodásra épülő Nemzeti Együttműködés Rendszere helyett – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje vasárnapi sajtótájékoztatóján a Vona '18 sorozat következő vállalásaként.

Vona Gábor szerint a magyar társadalomnak hét éve volt arra, hogy megismerje és megtapasztalja a magyar Országgyűlés fideszes többsége által elfogadott NER-t, amellyel egy "hazug és aljas rendszer alapjait" fektette le a kormány.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett rá, hogy a NER nyilatkozatának tartalma szerint az „Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született”. Vona azonban úgy fogalmazott: az elmúlt években hozott törvényekre a kormánynak semmiféle társadalmi felhatalmazása nem volt. Mégpedig azért nem, mert nem egy valódi társadalmi szerződést takar a NER, ugyanis egy szerződéshez két fél aláírása kell, de a Fidesz nem íratta alá a magyar társadalommal, hiszen csak a 2010-es választások után ismertette, és mutatta be ennek a rendszernek a lényegét. „Vagyis ebben az értelemben nem érvényes szerződésről van szó, hiszen a magyar társadalomnak ezt nem volt lehetősége véleményezni”- jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik egy olyan új társadalmi szerződést szeretne a magyar társadalomnak felajánlani, amelyet a választások előtt egy évvel megismerhet. Ez pedig nem más, mint a Jobbik június 10-i kongresszusán elfogadott elvi nyilatkozat. A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: pártja nyílt kártyákkal, tiszta eszközökkel kívánja megszólítani a magyar társadalmat. Nem árulnak „zsákba macskát”, nem utólag próbálják a magyar társadalom támogatását odamagyarázni a lépéseikhez.

Vona Gábor azt is kiemelte, hogy az elvi nyilatkozat a párt minden döntéshozatali fórumán átment, és elfogadták. A következő időszakban országjárásokon és fórumokon fogják megismertetni az emberekkel a programpontokat, így bocsátják társadalmi vitára. A 2018-as választáson pedig a magyar társadalomnak is lehetősége lesz arra, hogy aláírja. Minden Jobbikot támogató szavazat, ennek a szerződésnek az aláírását jelképezi majd. Amennyiben a választást a Jobbik nyeri, akkor ez az elvi nyilatkozat lesz Magyarország új és valódi társadalmi szerződése.

A miniszterelnök-jelölt a korábban ismertetett pontok közül a leglényegesebbeket emelte ki a nyilatkozatból:
 - biztonságos, élhető, szabad és igazságos Magyarországot szeretne a Jobbik
 - magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel kormányoznának
 - a XXI. század legfontosabb célja, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson

A Vona '18 sorozathoz tartozik még a „Se szegény migránst, se gazdag migránst!” vállalás, a béruniót célzó európai polgári kezdeményezés, a Lex Lúdas Matyi néven meghirdetett antikorrupciós törvénycsomag, a Max8 (amely szerint egy politikus esetében maximum nyolc évre tennék lehetővé, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen), a földesúradó, a „D” típusú átvilágítás és a civil parlament felállítása.

alfahir.hu - jobbik.hu

A hazugságairól és vesztes sajtópereiről elhíresült Magyar Idők nevű fideszes propagandalap ismét pert vesztett a Jobbikkal szemben szerdán.
Az elmúlt három évben nagymértékben megdrágultak az ingatlanok, s a 3 éve korrekt módon megszabott forgalmi érték és a mai között is óriási eltérés lehet.

2017 szeptember