Jövőre tovább fog romlani a gazdasági helyzet?

2013-12-18 18:37

Selmeczi Gabriella szerint jövőre még több pénzt fordítanak a munkahelyvédelmi akciótervre, még szélesebb körben megteremtve a támogatott foglalkoztatást. Ez arra utal, hogy a Fidesz maga sem reménykedik érdemi gazdasági növekedésben, hiszen nem a piaci alapú, adózási és költségvetési bevételek szempontjából teljes értékűnek tekinthető munkahelyek növekedésére számítanak, hanem további, részben vagy egészben államinak tekinthető munkahelyeket kreálnak.

Kérdés, hogy az egyre szélesebb, állami vagy államilag jelentősen támogatott, tehát a költségvetésben kiadást jelentő álláshelyekhez szükséges adóbevételeket kik fogják biztosítani? Az egyre csökkenő számú versenyszférai alkalmazottak, a tönkremenő vállalkozások biztosan nem!

A Jobbik szerint teljes paradigmaváltásra lenne szükség a gazdaságpolitika és foglalkoztatáspolitika terén. A közvetlen munkahely-támogatások helyett a ténylegesen magyar gazdasági tevékenység ösztönzése, az adóracionalizálás, a bürokrácia csökkentése, lehetőségek és piacok teremtése jelent megoldást.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

jobbik.hu