Kétségbeejtő az elvándorlás mértéke

2017-07-06 14:51

Egyre fiatalabb korosztályt és egyre több ember fogalmazza meg elvándorlási szándékát, amelynek katasztrofális következményei lehetnek hazánkra nézve. A Jobbik szerint ezért égetően szükséges a felsőoktatási ösztöndíjak azonnali, jelentős mértékű emelése, és hosszú távon a béruniós kezdeményezésünk jelentheti az egyik megoldást.

Az Eurostat és a KSH adatai alapján is elmondható, hogy több mint félmillióan dolgoznak magyarként külföldön, sőt nyolc év alatt annyi honfitársunk születik más országokban, ahányan egy év alatt itthon. A helyzet a Jobbik szerint kétségbeejtő, és a kormány hozzáállása felelőtlen, amikor a probléma súlyát igyekeznek csökkenteni, vagy szimpla kalandvágyról beszélnek.

A Jobbik megoldási javaslatai között szerepel egy olyan oktatáspolitikai alapvetés kidolgozása, amely jelentős mértékű hallgatói ösztöndíjemelést és oktatói fizetésemelést jelent a felsőoktatásban, bérlakásépítési programmal segíti a fiatalok életkezdését, és a béruniós kezdeményezés megvalósulásával pedig hosszabb távon is csökkenne az elvándorlás.

Dúró Dóra és Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselői

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október