Híreink

"Kimondjuk. Megoldjuk." - bemutatta a Jobbik programját Vona Gábor

2014-02-20 12:27
-A +A

Bemutatta a Jobbik Kimondjuk. Megoldjuk! című programfüzetét a párt miniszterelnök-jelöltje és pártelnöke, Vona Gábor. A csomag hét nagy feladatkört ölel fel és nevesít hat problémát is, melyeket elsőként kell megoldani.

Vona Gábor elmondta: már interneten is megtekinthető program, melynek címe "Kimondjuk. Megoldjuk." alapját a négy évvel ezelőtti Radikális változást! program adta, mivel számos területen nem volt javulás, sem megoldás. Emlékeztetett: a Jobbik azzal robbant be a közéletbe, hogy kimondta a problémákat, most pedig kész arra, hogy kormányra kerülve megoldja azokat. 

Szerinte nem elegendő a bátorság ehhez, tisztesség és szakmaiság is kell. Előbbi adott, hiszen nem a Jobbik felelős az elmúlt 24 évért, és mentes a rablóprivatizációktól, korrupciótól és mutyiktól is. Számtalan szakértő segített kidolgozni a programot - tette hozzá Vona Gábor -, és sok “alvó ügynök” is van az államigazgatásban, akik egyelőre félnek nyíltan támogatni a Jobbikot, de majd rájuk is számítani lehet.

A program maga hét nagy projtektet ölel fel, és nem a számok kozmetikázására, hanem a megélhetés biztosítására alapul - mondta el nyomatékosítva, hogy első sorban magyar embereknek és vállalkozásoknak, mindezt tisztességes módon.

Nevesítenek hat területet is, mely egyelőre akadályt képez és megoldást kell rájuk találni. Az első a magyar föld helyzete, amit meg kell védeni a külföldi felvásárlóktól, a második a devizapiaci válság, a harmadik az államadósság, a negyedik a népesedés problémája, az ötödik a fenntartható rezsicsökkentés, melyet biztosítani kell, a hatodik pedig a cigány-magyar együttélés.

A megélhetés-rend-elszámoltatás hármas program is fontos területet jelent: csökkenteni kell például az alapvető élelmiszerek és cikkek áfáját 5 százalékra - szögezte le Vona Gábor. Hozzátette, hogy béremelésre is szükség van, a negyvenévi munkaviszony utáni nyugdíjbavonulás lehetőségét pedig a férfiakra is ki kell terjeszteni.

Rámutatott, hogy a Fidesz a szabálysértési értékhatárt ötvenezer forintra emelte, mely csupán a bűncselekmények számának kozmetikázására való. A Jobbik eltörölné a mentelmi jogot, és dupla büntetést adnának a politikusbűnözőknek - sorolta a pártelnök. Kifejtette, hogy egy sajtótájékoztató nem elég a teljes program ismertetésére, de aki kételkedik például abban, hogy a Jobbik megőrizte-e radikalizmusát, az nyugodtan olvassa el a füzetet - zárta Vona Gábor.

A program digitális változata letölthető a Jobbik honlapjáról.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!
Megkezdődött a Jobbik szombati évértékelő rendezvénye, melyen mintegy kétezer meghívott vendég vesz részt.
A Jobbik 2014-es választási programja három pillérre épül: megélhetés, rend, elszámoltatás.

Ajánlott cikkek

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 április