Híreink

Közös fideszes-szocialista korrupciós mutyi, de közösen fizetünk meg érte

2017-02-10 15:38
-A +A

A Jobbik az MSZP és a Fidesz közös "korrupciós mutyijának" tartja a négyes metró ügyét.

Szilágyi György országgyűlési képviselő pénteken, a metró II. János Pál pápa téri kijáratánál tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: az ügyben a jelenleg és a korábban kormányzó párt egyaránt nyakig benne van, közösen lopták el a metróépítésre szánt forrás csaknem felét.

Szerinte a Fidesz és az MSZP által közösen kialakított rendszer eredménye az is, hogy a magyar nyomozóhatóságok az ügyben semmilyen eredményt nem értek el, csak eltussolni próbálták azt. Hozzátette: az Alstom-ügy megmutatta az is, hogy a korrupciós ügyek szálai a miniszterelnökig érhetnek.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője a tájékoztatón egy 13 500 forintra kiállított csekket mutatott fel, amellyel azt kívánta érzékeltetni: ha az Európai Bizottság visszaköveteli az OLAF-jelentésben javasolt 59 milliárd forintot, az minden magyar dolgozónak ennyibe fog kerülni. Kétségesnek ítélte ugyanis azt, hogy a felelősöket felkutatnák és vagyonukat elkoboznák.

Emlékeztetett: a főváros már 2011-ben feljelentést tett az ügyben, a visszásságokat mégis a brit csalás elleni hivatal és az OLAF tárta fel.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Ajánlott cikkek

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017 október