Lejárt "az IMF-paktum alapján megszabott bérek" ideje

2017-02-15 08:10

A Jobbik a köztisztviselői alapilletmény emelését sürgeti, emellett pluszforrást javasol az önkormányzatoknak a garantált bérminimum emelkedése miatt.

Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy csak a garantált bérminimumnak megfelelő emelést kapják meg a hivatali dolgozók, a 38 650 forintos alapilletmény pedig több mint tíz éve változatlan.

Egy középfokú végzettségű köztisztviselőnek eddig 33 évet kellett dolgoznia, hogy többet kapjon mint a garantált bérminimum, ez most 37 év - mondta a politikus, aki szerint ez egy nő esetében azt jelenti 40 év munkaviszony utáni nyugdíj esetén, hogy minimálbér után jön a minimálnyugdíj.

A képviselő szégyennek nevezte a helyzetet és közölte: pártja véget fog vetni az "IMF-paktum alapján megszabott béreknek", hogy a közszolgálati munka ismét társadalami megbecsülést és rangot jelententsen.

Hegedűs Lorántné beszélt arról is, hogy a garantált bérminimum emelése egy közepes város önkormányzatának 40 millió forint plusz kiadást okoz, akihez a kormány nem biztosított kiegészítő támogatást. A Jobbik emiatt a költségvetési törvény módosítására kéri a kormányt és saját módosító javaslatot is benyújt a parlamentnek.

alfahir.hu - jobbik.hu

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április