Híreink

"Magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel"

2017-06-15 12:57
-A +A
Vona Gábor Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatója alkalmával bemutatta pártja jövőbeli kormányzásának irányvonalait, melyeket a Jobbik 16. kongresszusa által egyhangúlag elfogadott elvi nyilatkozat foglal keretbe. A pártelnök a felső-mártai villanyvezetékek állapotáról is szólt, melyeket pártok fölötti összefogással sikerül majd veszélyes légkábelekről földalatt futó hálózatra cserélni.
 
A kongresszuson lefogadott elvi nyilatkozat súlyában a párt alapító nyilatkozatához mérhető, ami 14 évvel a Jobbik megalakulása után iránytűként határozza meg a párt kormányzásra és politizálásra vonatkozó elképzeléseit - mondta a Jobbik elnöke gyöngyösi sajtótájékoztatóján.
 
Hozzátette: ezzel a nyilatkozattal a Jobbik valódi nemzeti néppárttá vált, és a párt egyik kiemelt célja, hogy a politikai kultúrát, színvonalat és tisztességet helyreállítsák, visszaadják a politika becsületét.  Mint fogalmazott: a Jobbik "a szolgálat kötelességének" tekinti a politikát.
 
"A nép pártján kifejezés nem csak szójáték" - tette hozzá, hanem egyértelmű üzenet mely jelzi - nem a politikusok, hanem az emberek érdekeit tartják szem előtt.
 
HOGY KORMÁNYOZ MAJD A JOBBIK?
 
"Magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel" - foglalta össze röviden a pártelnök a leendő Jobbik-kormány hozzáállásának lényegét, majd kifejtette: magyar szívvel alakultak, a józan ész racionalitásával és felelősségével fogadták el az elvi nyilatkozatot, 2018-tól pedig tiszta kézzel kormányoznak majd.
 
Milyen lesz a Jobbik Magyarországa? "Biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot szeretnénk" - emelte ki a miniszterelnök-jelölt, majd hozzátette: "Egy erős asztalnak négy erős lába kell legyen, ha bármelyiket kivesszük, akkor az asztal összeomlik."
 
Épp ezért sajnálatát fejezte ki, hogy a jelen kormány csak a biztonságra épít, amit a Jobbik is fontosnak tart ugyan, de ha a többi hiányzik, az ország élhetetlenné válik, és elmenekülnek innen a fiatalok. A Jobbik elnöke szerint a sikeres kormányzás fokmérője, hogy az emberek mennyire érzik sikeresnek az ország vezetőinek teljesítményét.
 
Vona Gábor szerint a XXI. századi politika legfontosabb mondata és kívánalma, hogy "mindenki a szülőföldjén boldogulhasson", mivel ez mindenki számára pozitív üzenet, különösképp a magyaroknak.
 
Meglátása szerint lehet bármilyen pozitív a kormánypropaganda, az az ország, amit fiataljai elhagynak, sikertelen.
 
REÁLIS ESÉLY A KORMÁNYZÁSRA
 
A közvélemény-kutatások szerint egy biztos: a Fidesz vezet, a Jobbik második, de aki kormányváltást akar, az az időközi választásokon is túllépett a pártpreferenciákon, és a legesélyesebb kihívót támogatta. Épp ezért nem pártok, hanem a kormányváltó szavazók összefogására van szükség.
 
"Arra készülünk, hogy az egész országban a legjobb jelölteket állítsuk, és olyan programot állítsunk össze, ami megmutatja, hogy a Jobbik az a politikai közösség Magyarországon, ami képes jól kormányozni, " Vona elárulta: jelenlegi munkája a kormányzati felkészüléssel telik.
 
PÁRTOK FÖLÖTTI ÜGY A MÁTRA ELEKTROMOS VEZETÉKEINEK BIZTONSÁGOSSÁ TÉTELE
 
A pártelnök közölte: a tavaszi havazás miatt tartós válsághelyzet alakult ki a Mátrában a légvezetékek leszakadása miatt pedig sokszor volt áramkimaradás, ezért kezdeményezte, hogy a hálózatot vezessék a föld alá.
 
Ezzel kapcsolatban három írásbeli kérdést nyújtott be a miniszterelnökhöz, melyekre az a válasz érkezett, hogy "nyitott kapukat dönget", s bár a kormány nem tervezte a hálózat modernizációját, illetve biztonságossá tételét, a Jobbik elnöke ígéretet kapott, hogy ez meg fog történni, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor.
 
Vona szerint nem csak a helyi lakosok komfortérzete miatt fontos földkábelekkel kiváltani a légkábeleket, hanem természetvédelmi és turisztikai jelentősége is van, ezért szerinte nem pénzkérdés a dolog.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2017 december