"Mára nyugodtan kimondhatjuk: Magyarországon diktatúra van!"

2017-07-10 18:45
Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője fogalmazott így hétfői sajtótájékoztatóján, amit a fideszes aktivisták által teljesen tönkretett jobbikos óriásplakátok előtt tartott. Álláspontja szerint a rendőrség is benne van a buliban.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője szerint pontosan az történik most, ami a diktatúrák jellemzője: egy olyan kettős mérce, ahol a hatalmon lévőkre más törvények vonatkoznak, mint a többiekre.

Például Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, akinek munkájával egy ország lehet elégedett, az Együtt párt Soros-plakát leszedő akciója után arról beszélt, hogy ezek a cselekmények hivatalból üldözendő bűncselekmények, amelyek következményeivel számolni kell.

Mondta ezt annak a pártnak a politikusa, ami az elmúlt hónapokban több száz jobbikos plakátot festett le, és amikor számon kérték őket, még a legmagasabb szintekről is csak buzdították a vandálokat.Ezt a kettős mércét, ezt a diktatúrát kell nekünk felszámolnunk 2018-ban – jelentette ki Szilágyi György, hozzátéve: mivel feljelentést tettek a plakátjaik fideszes megrongálásai miatt, kíváncsiak lesznek, hogy az ügyészség hogyan fog eljárni az ügyben.

Én úgy gondolom, ma Magyarországon a rendőrség annál sokkal jobban működik, minthogy a több száz bűncselekményből egyetlen egy embert ne tudtak volna elkapni. Minden valószínűség szerint a Fidesz utasításba adta a rendőrségnek, hogy a jobbikos plakátokat rongálókat nem szabad megfogni, el kell fordítaniuk a fejüket, és hagyniuk kell, hogy törvénytelenül elkövessék ezeket a cselekményeket – jelentette ki a Jobbik képviselője.

alfahir.hu - jobbik.hu

A képviselők tájékoztatása nélkül döntöttek az utak felújításáról Miskolcon, ezt kifogásolja a Jobbik.
Itt a Fidesz egyetlen kihívójának tizedik vállalása.

2017 augusztus