Mekkora is a valódi foglalkoztatás? Kormánypropaganda, és ami mögötte van

2014-01-28 14:41

Miközben Magyarországon minden harmadik ember nem talál magának az elsődleges munkaerőpiacon megélhetést biztosító, bejelentett munkahelyet, a közben a kormányzati propaganda sosem látott sikerről harsog. Azt nevezik sikernek, hogy valóban soha nem látott mértékű állami támogatással, a piaci, versenyszférából gyakorlatilag állami foglalkoztatássá átalakítva valahogy sikerül megőrizniük munkahelyeket, miközben a statisztikában számszerűen kimutatott növekedést egyértelműen a szánalmasan sikerült közfoglalkoztatásban részt vevő és a külföldön munkát vállalni kényszerülő emberek adják. A kormányzati „munkahely-konjunktúra” nem más, mint álságos bűvésztrükk, egyszerű munka-mutyi!

Nézzen szembe a kormány végre a valós munkanélküliséggel: a regisztrált munkanélküliekhez vegye hozzá a rendszerből kiszorultakat, a külföldön dolgozókat és a közfoglalkoztatottakat is! Rémisztő számot fognak kapni, és a dráma az egészben, hogy a négy évvel korábbihoz képest jelentősen romlott a helyzet.

A Jobbik kormányra kerülésekor leszámol az elmúlt 24 évvel, komplex, az egész gazdaságot felölelő fejlesztési, munkahely-teremtési programjával valóban értékteremtő, hosszú távon megélhetést biztosító munkahelyek százezreit fogja létrehozni.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

jobbik.hu