Münchenben is zászlót bontott a Jobbik

2015-01-26 17:45

A Jobbik történelmi tettet hajtott végre, amikor a nemzeti összetartozás jegyében lehetővé tette, hogy az elszakított, elűzött vagy elvándorolt magyarság – éljen bármely szegletében a világnak – csatlakozhasson a párthoz. 2012 novemberében Felvidéken alakult meg a Jobbik első külhoni csoportja, amelyet hamarosan erdélyi, székelyföldi, délvidéki és kárpátaljai szervezetek követtek. Az előző parlamenti ciklus végére már az egész Kárpát-medencében külhoni magyarok százai segíttették mozgalmunkat, szerveztek előadásokat, gyűjtöttek adományokat, megmutatva a Jobbik igazi arcát.

2015-ben a Kárpát-medencén kívül folytatjuk munkánkat, ennek jegyében január 24-én tíz fő részvételével megalakult a Jobbik Müncheni Baráti Köre, amely az első lépés a Jobbik nyugat-európai és tengeren túli építkezésében. Ellentétben Orbán Viktorral, aki szerint nincs elvándorlás, a fiatalok „kalandvágyból” utaztak külföldre, és egyébként is mi akartunk közös gazdasági térben mozogni, a Jobbik demográfiai és gazdasági katasztrófának tartja több mint félmillió honfitársunk külföldre menekülését.

Bár ellenzéki pártként most még nem tudunk olyan politikát megvalósítani, amely lehetővé tenné hazahívásukat, nem elégszünk meg azzal, hogy csak beszélünk a problémáról. A külföldön élő jobbikosok szempontjait, érdekeit figyelembe véve olyan hiteles programot fogunk alkotni, amely kormányra kerülésünk után lehetővé teszi, hogy a kivándorolt több százezer magyar család legalább egy része visszatérhessen hazájába. Ebben a túlzás nélkül nemzetmentő munkában minden magyar segítségére és részvételére számítunk, éljen bárhol a nagyvilágban.

Szávay István, a Jobbik alelnöke

jobbik.hu