Ne Maccabi-játékokra herdáljon el tízmilliárdokat a kormány!

2017-06-13 10:57

A Jobbik ellenzi, hogy a kormány 30 milliárd forintot herdáljon el a Maccabi-olimpiára, amelyre korábban még "csak" 2,1 milliárd forintot különített el. Akkor a kormányzati kommunikációban a játékok egy, az ország szempontjából hasznos, olcsó rendezvényként jelent meg. Mára ott tartunk, hogy az Orbán-kabinet legutóbbi rendeletében már egy 30 milliárd forintból felépített sportkomplexumra különített el keretet. A tízenötszörös költségemelkedés világviszonylatban is egyedülállónak számít. Az Orbán-kabinet már eddig is rengeteg közpénzt pazarolt el a túlárazások és a haverok zsebeinek kitömése érdekében. Ezért kerül az előzetes tervekhez képest többszörösébe a vízes VB, vagy akár az új Puskás Stadion megépítése is. Abban is biztosak vagyunk, hogy a Maccabi játékokra elkülönített tízmilliárdokat sem tudnák korrupciómentesen felhasználni. A Jobbik ebből az összegből kórházak, szakrendelők fejlesztését, illetve a gyermek és szabadidősportok támogatását szorgalmazza. Sok szülő például azért nem tudja rendszeres, egyesületi szinten sportoltatni gyermekét, mert nem győzi fizetni a tagdíjat. Véleményünk szerint ha már a kormány lefújta a 2024-es rendes olimpiai pályázatot, akkor az Európai Maccabi Játékokra sincsen most szükség.

Jobbik Sportkabinet, Szilágyi György országgyűlési képviselő

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október