Nem működő üzemre dobtak ki milliárdokat

2017-10-13 14:51

A csornai napelemgyárnak az ígéretek szerint már két éve működnie kellene, azonban azóta is csak az üres csarnok áll. Sem a több száz új munkahelyből, sem pedig a magyar vállalkozásoknak ígért beszállítási lehetőségből nem lett semmi.

Hétfőn a parlamentben beismerte a kormány, hogy a rejtélyes üzleti köröknek közel két milliárdot adtak. Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni. Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő.
Teljesen kizárt, hogy fideszes kormányzati kapcsolatok segítsége nélkül el lehetett tűnni ezzel a pénzzel. Már csak azért sem elképzelhető, mert fél órás internetes böngészés során bárki számára világossá válik a cég zűrös háttere.

A Jobbik a felelősök megnevezését és azonnali bocsánatkérést vár a Fidesz helyi és országos vezetőitől, hiszen a kormánypárt legfontosabb csornai ígérete az üzem létesítése volt. A felelősök legkésőbb a tavaszi kormányváltást követően biztosan meg lesznek nevezve és el lesznek számoltatva.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!

2017 október