Nyílt zsarolás a kórházigazgatókkal szemben

2017-08-06 11:24

A Fidesz kormányzati teljesítménye a jól működő egészségügy helyett kimerül a politikai ellenfelek "levadászásában" és az emberek megfélemlítésében. A hatalommal visszaélve most a kórházigazgatókat tartja sakkban azzal, hogy csupán három hónapra hosszabbítják meg kinevezésüket.

A kormánypárt fenyegető és agresszív hozzáállása nemcsak méltánytalan, de folyamatos bizonytalanságban is tartja a kórházak vezetőit. A felsőbb nyomás előbb-utóbb hibára fogja kényszeríteni az igazgatókat, ami a betegek és az intézmény számára is káros lehet. Ez a szakemberekkel szemben indított eljárás nemcsak megalázó, de felháborító és elfogadhatatlan is.

A Jobbik ezzel szemben az intézményvezetőket arra fogja ösztönözni, hogy a legjobb szakmai munkát végezzék, hiszen a betegek és a dolgozók biztonsága a legfontosabb szempont.

A Fidesz XX. századi pártként csupán a XX. század módszereit képes alkalmazni, a Jobbik azonban XXI. századi kultúrát és egészségügyet fog teremteni. A Jobbik-kormány önálló egészségügyi minisztériuma pedig ösztönzi és elismeri majd dolgozóit.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője