A plakáttörvény fontosabb a kormánynak, mint a betelepítések elleni védelem

2017-06-16 18:24
Amikor tavaly novemberben a Jobbik azért nem szavazta meg Orbán Viktor betelepítés elleni alaptörvény-módosítását, mert bele akarta vonni a gazdag migránsok betelepítését is tiltó rendelkezést, a Fidesz nem csak hazaárulózni kezdte a legnagyobb ellenzéki pártot, hanem a miniszterelnök közölte azt is, hogy „nincs pótvizsga” a haza védelmében.

Azóta a Fidesz-KDNP többször leszavazta a Jobbik módosító javaslatát, ami teljesen ugyanaz volt mint a kormánypártiaké, csak a százmilliárdos offshore-üzletet jelentő, bevándorlókat idevonzó kötvényezés tiltásával kiegészítve. Ez a leszavazás legutóbb tegnap történt meg.

A Jobbik plakátkampányának leállítására szánt ún. plakáttörvény szerdán szintén elbukott a parlament előtt, a Fidesz most azonban nem gondolja azt, hogy „nincs pótvizsga”. Kövér László, majd Kósa Lajos is közölte, hogy a nyári szünetben rendkívüli ülést hívhatnak össze azért, hogy átverjék a törvényt a képviselőkön, és a választásokig ne kampányolhasson a Jobbik.

Staudt Gábor jobbikos képviselő erről is beszélt az ATV vendégeként pénteken. Mint mondta, szerinte ezzel az a helyzet állt elő, hogy a Fidesznek fontosabb a plakáttörvény, mint a haza védelme, hiszen a jobbikos plakátok miatt még nyáron is képesek összeülni, a bevándorlás elleni törvényhozást viszont mindig megakadályozzák.

alfahir.hu - jobbik.hu

Reagálás Orbán Viktor tusványosi beszédére.
A Jobbik szerint egy ilyen volumenű, szombathelyi beruházás Felügyelőbizottságának nem lehet egy olyan ember az elnöke, akit 3 milliárdos költségvetési csalásért tartanak előzetesben.

2017 július