Súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel a letelepedési kötvények árusítása

2017-06-30 14:30

A Jobbik régóta hangoztatja, hogy a letelepedési kötvényeknek az eladása nem csak anyagilag okoz veszteséget, de nemzetbiztonsági kockázatot is jelent az ország számára. Ezt támasztja alá, hogy a letelepedési kötvényeket árusító offshore cég betörése kapcsán a betörők nem csak közel 600 milliót vittek el, hanem feltehetően elvitték a szervert is, amelyen a kötvényeladások teljes dokumentációja is megtalálható volt.

Mivel a betörés április elején volt, és a rendőrség két hónapig hallgatott az ügyről, ez a Jobbik szerint több kérdést is felvet. Ezért kérjük a Belügyminisztériumot, hogy azonnal nyilatkozzanak az üggyel kapcsolatban, és válaszoljanak az alábbi kérdésekre:

- Nemzetbiztonság szempontjából hozzájuthattak-e releváns információkhoz a betörők magyar, illetve nem magyar állampolgárok tekintetében?
- A magyar államadósság kezelése szempontjából tűntek-e el minősített adatok?
- A kormány bármely szereplőjének vonatkozásában tűntek-e el minősített adatok?
- A szerveren tárolt adatokról van-e bármilyen másolat, vagy ezek teljes egészében elvesztek?

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október