Százezer munkahelyet teremt a Jobbik vízügyi programja

2013-10-17 11:46

Az elmúlt héten bármilyen valós, kézzelfogható eredmény nélkül lezajlott budapesti Víz Világtalálkozó ismét bizonyította, hogy a Fidesz-kormány csak szavakban képes a víz védelmezőjeként fellépni. Nemzetközi vezető szerepre törekszik vízügyi kérdésekben, miközben a saját portáján sem áll a helyzet magaslatán. Az elmúlt években a vízügyi igazgatás és tudományos kutatás intézményeit lezüllesztették, szétverték, a vízmegtartás kérdésében pedig nemhogy előrehaladás nem tapasztalható, hanem egyenesen kijelenthető, hogy annak legfőbb kerékkötője maga a kormány, illetve annak vízügyekért felelős tárcája.

A Jobbik nyíltan és őszintén vállalja, hogy hazánk vízgazdálkodási problémáira a rendszerváltás óta egyedüli pártként valós megoldásnak a vízvisszatartást, a duzzasztást tartja. Vízgazdálkodási programunk az elmúlt legalább száz év legnagyobb szabású állami szerepvállalással történő beruházása révén százezernél is több tartós munkahelyet hoz létre. Duzzasztóművek, víztározók, a Duna-Tisza-csatorna és öntözőcsatorna-rendszerének megépítésével ezenkívül megóvjuk hazánkat az árvíz- és aszálykároktól, az öntözés révén milliárdos haszonhoz juttatjuk a mezőgazdaságot, egész évben biztosítjuk a fajlagosan legkedvezőbb költségű fuvarozási mód, a vízi teherszállítás feltételeit. Emellett olcsó villamos áramot termelünk, valamint a természetvédelem és a turizmus fejlődését is elősegítjük, újra meghonosítjuk a Magyarországon ezeréves hagyományokkal rendelkező ártéri gazdál kodást.

Mindez a belső fogyasztás megemelkedésével pörgetné fel a magyar gazdaságot, hosszú távon is a biztos megélhetés és a fejlődés lehetőségét biztosítva a magyar kis- és középvállalkozói szektornak. A modell a világon sok helyen sikeresen működik, bevált, nálunk azonban egy szűk, ámde annál hangosabb érdekcsoport immár húsz éve tartósan akadályozza a vízügyi problémák megoldását, ezáltal hazánk felemelkedését. Eljött az idő, hogy a kormány végre színt valljon: szándékában áll-e felkészülni a következő évtizedek kihívásaira a vízügy területén, vagy továbbra is megelégszik semmitmondó és haszontalan pótcselekvés ízű tervek készítésével és nyilatkozatok kiadásával?

A Jobbik kormányra kerülése esetén haladéktalanul nekilát a program megvalósításának.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő

jobbik.hu